Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Luiz Felipe Scolari, după 1-7 cu Germania: „Cea mai urâtă zi din viaţa mea”

Luiz Felipe Scolari, după 1-7 cu Germania: „Cea mai urâtă zi din viaţa mea”

Luiz Felipe Scolari, după 1-7 cu Germania: „Cea mai urâtă zi din viaţa mea”
de M.T.    |    09 Iul 2014   •   10:23

Selecţionerul naţionalei Braziliei, Luiz Felipe Scolari, şi-a asumat responsabilitatea înfrângerii categorice din semifinalele Cupei Mondiale, 1-7 cu Germania, şi a declarat că a avut parte de „cea mai urâtă zi din viaţa mea”.

„Cred că este cea mai urâtă zi din viaţa mea, dar mergem înainte. Voi fi amintit ca antrenorul care a pierdut cu 7-1, dar cunoşteam riscurile atunci când am acceptat slujba, iar viaţa merge înainte”, a spus Scolari, la finalul partidei de la Belo Horizonte.

„Vinovatul sunt eu. Rezultatul este catastrofal, iar jucătorii au vrut ca responsabilitatea să revină întregului grup, însă eu sunt cel care a ales tactica şi echipa de start, deci principalul responsabil sunt eu”, a adăugat antrenorul brazilienilor.

Tehnicianul de 65 de ani, care a condus naţionala Braziliei spre titlu în 2002, după o finală câştigată chiar împotriva Germaniei, şi-a cerut scuze tuturor fanilor pentru eşecul suferit.

„Ne cerem scuze pentru această înfrângere. Ne pare rău că nu am putut ajunge în finală şi vom încerca să onorăm meciul pentru locul. Mesajul meu pentru poporul brazilian este că am făcut tot ce am putut şi că am dat totul”, a precizat Scolari.

Selecţionerul brazilian a evitat să folosească absenţa lui Neymar ca alibi pentru înfrângere.

„Am pierdut în faţa unei mari echipe, cu o mare calitate, care a reuşit să schimbe meciul în doar şase minute, perioadă în care a marcat patru goluri. Nu cred că ar fi fost altfel cu Neymar pe teren. El este un atacant. Germania ar fi făcut ceea ce a făcut şi dacă l-am fi avut pe Neymar, pentru că nu ar fi ştiut cum să ne apărăm la acţiunile care au dus la golurile doi, trei, patru şi cinci”, a explicat Scolari.

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close