Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Luiz Felipe Scolari: Suntem aproape de nivelul ideal

Luiz Felipe Scolari: Suntem aproape de nivelul ideal

Luiz Felipe Scolari: Suntem aproape de nivelul ideal
de M.T.    |    24 Iun 2014   •   11:01

Antrenorul naţionalei Braziliei, Luiz Felipe Scolari, crede că echipa sa se apropie de cel mai bun nivel al său, un lucru esenţial înaintea jocurilor eliminatorii de la Cupa Mondială.

„Facem progrese de la zi la zi, chiar dacă am avut unele dificultăţi. Suntem aproape de nivelul ideal şi este important să-l atingem în momentul meciurilor eliminatorii. Acum trebuie să comitem mai puţine greşeli, pentru că în grupe îţi poţi permite asta, însă în faza următoare nu mai este posibil, iar soarta unui meci poate depinde de un singur gol. Este ceea ce trebuie să schimbăm în jocul nostru”, a spus selecţionerul brazilian, la finalul meciului câştigat cu 4-1 în faţa Camerunului.

Victoria împotriva Camerunului a venit după cea mai bună prestaţie a Braziliei la actuala ediţie a Cupei Mondiale. O părere împărtăşită şi de vedeta Selecao, Neymar, care a reuşit a doua dublă la turneul final.

„Da, cred că, într-adevăr, a fost cel mai bun meci al nostru. Nu doar datorită scorului, ci şi pentru ceea ce am arătat pe teren. Modul în care i-am pus sub presiune a fost vital. Am obţinut o victorie la scor şi meritată. Suntem pe drumul cel bun şi ne simţim tot mai bine”, a declarat cel care se află pe primul loc în topul marcatorilor de la Cupa Mondială, cu 4 goluri.

Evoluţia lui Neymar a fost fundamentală pentru victoria gazdelor, starul Barcelonei reuşind să-şi pună amprenta asupra meciului în cel mai dificil moment pentru echipa lui Scolari.

„Brazilia este dependentă de Neymar, aşa cum este Argentina de Messi. Unii jucători sunt diferiţi. Vedetele şi jucătorii de nivel înalt fac diferenţa în orice echipă”, a spus antrenorul brazilian.

În optimile de finală, Brazilia va juca împotriva naţionalei statului Chile, un adversar incomod, aşa cum a explicat Luiz Felipe Scolari.

„Am jucat de două ori împotriva chilienilor şi îmi amintesc cât de dificil a fost pentru noi. Sunt o echipă sud-americană tipică: abili, organizaţi şi au calitate. Dacă aş fi putut, aş fi ales alt adversar pentru noi”, a precizat tehnicianul.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close