Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Marţi şi miercuri se decid ultimele echipe calificate la Cupa Mondială din 2014

Marţi şi miercuri se decid ultimele echipe calificate la Cupa Mondială din 2014

Marţi şi miercuri se decid ultimele echipe calificate la Cupa Mondială din 2014
de M.T.    |    19 Noi 2013   •   11:24

Preliminariile Cupei Mondiale din 2014 ajung la final marţi şi miercuri, zilele în care se vor decide ultimele opt echipe care se vor califica la turneul final din Brazilia.

Patru dintre aceste echipe sunt din Europa, două din Africa, iar alte două vor fi decise în urma barajelor intercontinentale Asia-America de Sud şi CONCACAF-Oceania.

Cu toate că mai sunt de disputat şi jocurile retur, Ghana, Uruguay şi Mexic se pot considera deja calificate, datorită victoriilor categorice obţinute în prima manşă.

Ghana a câştigat cu 6-1 pe teren propriu în faţa Egiptului, iar returul de la Cairo se anunţă o simplă formalitate pentru "Stele Negre".

În acelaşi timp, Uruguay, locul 3 la ultima ediţie a Cupei Mondiale, îşi poate face deja planuri pentru turneul final din Brazilia, după ce a câştigat cu 5-0 în Iordania.

Prezenţă aproape certă la Cupa Mondială şi pentru Mexic, învingătoare cu 5-1 pe teren propriu în prima partidă din barajul cu Noua Zeelandă.

Meciurile retur din barajul european se vor disputa marţi seară, în urma rezultatelor de acum patru zile favorite pornind Grecia, Portugalia, Ucraina şi Croaţia.

Cel mai aşteptat duel rămâne şi de această dată cel dintre Zlatan Ibrahimovic şi Cristiano Ronaldo, în Suedia - Portugalia. Lusitanii au câştigat la limită pe teren propriu, scor 1-0, datorită unui gol marcat pe final de starul lui Real Madrid.

Indiferent de cum se va încheia această dublă, unul dintre favoriţii la câştigarea Balonului de Aur din acest an va rata prezenţa la Cupa Mondială, situaţie în care riscă să ajungă şi Frank Ribery, în cazul în care Franţa nu reuşeşte să anuleze eşecul suferit în Ucraina (0-2).

În Africa, în afară de Egipt - Ghana, se va juca Algeria - Burkina Faso, algerienii fiind nevoiţi să întoarcă rezultatul înregistrat în primul meci, 2-3.

Întâlnirile retur din barajele intercontinentale se vor disputa miercuri dimineaţă, Uruguay - Iordania, şi în noaptea de miercuri spre joi, Mexic - Noua Zeelandă.

Până acum, 24 de echipe s-au calificat la Cupa Mondială: Brazilia (ţara gazdă); Olanda, Italia, Belgia, Elveţia, Germania, Spania, Anglia, Rusia şi Bosnia (Europa); Argentina, Columbia, Chile şi Ecuador (America de Sud); Japonia, Australia, Iran şi Coreea de Sud (Asia); Nigeria, Coasta de Fildeş şi Camerun (Africa); SUA, Costa Rica şi Honduras (CONCACAF).

Tragerea la sorţi a grupelor turneului final al Cupei Mondiale din 2014 va avea loc la 6 decembrie, de la ora 18.00, la Costa do Sauipe.

Cele 32 de formaţii calificate vor fi împărţite în patru urne valorice în funcţie de locul ocupat în clasamentul FIFA publicat în data de 17 octombrie.

×
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close