Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Meciul zilei la Cupa Mondială: Belgia - Rusia, duelul favoritelor din grupa H

Meciul zilei la Cupa Mondială: Belgia - Rusia, duelul favoritelor din grupa H

Meciul zilei la Cupa Mondială: Belgia - Rusia, duelul favoritelor din grupa H
de M.T.    |    22 Iun 2014   •   15:19

Favoritele grupei H de la Cupa Mondială, Belgia şi Rusia, se vor întâlni astăzi, de la ora 19, pe legendarul stadion Maracana, încercând să şteargă imaginea dezamăgitoare pe care au lăsat-o în primele lor meciuri de la turneul final.

Considerată o posibilă revelaţie a competiţiei, Belgia nu a convins în partida cu Algeria, pe care a câştigat-o pe final cu 2-1, graţie golurilor marcate de rezervele Marouane Fellaini şi Dries Mertens. Nici Rusia nu a impresionat, echipa antrenată de italianul Fabio Capello obţinând doar o remiză, scor 1-1, în meciul cu Coreea de Sud. Şi pentru gazda următoarei ediţii a Cupei Mondiale salvarea a venit tot pe bancă, veteranul Aleksandr Kerzhakov înscriind la puţin timp după ce a fost introdus pe teren.

Confruntarea de la Rio de Janeiro este ocazia pentru jucătorii ambelor echipe să se revanşeze după prestaţiile mai puţin reuşite din prima etapă, dar şi şansa de a evolua pe una dintre cele mai importante arene ale lumii.

„Este o onoare şi un motiv de mândrie să joci pe Maracana. Alături de Wembley, este unul dintre cele mai importante stadioane ale lumii. Mi-am realizat deja multe visuri din copilărie, iar acesta este unul dintre ele”, a spus Vincent Kompany, căpitanul belgienilor, încă incert din cauza unor probleme medicale pe care le-a avut în ultimele zile.

De cealaltă parte, Sergei Ignashevich îşi aminteşte că, „în copilărie, cu greu îmi imaginam că voi juca pe un asemenea stadion”.

„Este unul dintre cele mai cunoscute stadioane din lume. Va fi un eveniment important pentru cariera mea de fotbalist”, a recunoscut fundaşul care va împlini 35 de ani pe 14 iulie.

Rusia nu-şi permite un alt pas greşit, pentru a nu-şi compromite definitiv şansele de a se califica în optimile de finală. De la dispariţia Uniunii Sovietice, moştenitoarea palmaresului acesteia nu a trecut niciodată de faza grupelor la Cupa Mondială.

URSS a făcut-o ultima oară în 1986, în Mexic, atunci când a fost eliminată chiar de Belgia, după un meci rămas clasic în istoria turneelor finale. La acea ediţie, belgienii au terminat pe locul 4, cea mai bună clasare din toate timpurile, iar despre actuala generaţie se spune că poate obţine cel puţin aceeaşi performanţă.

Debutul cu Algeria a mai tăiat din entuziasmul privind naţionala Belgiei, dar jucătorii lui Marc Wilmots se pot revanşa împotriva Rusiei.

Duminică se va încheia etapa a doua din faza grupelor, odată cu disputarea meciurilor Algeria - Coreea de Sud, de la ora 22, la Porto Alegre, în grupa H, şi Statele Unite - Portigalia, în grupa G, întâlnire care va începe la ora 1 şi va avea loc la Manaus.

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close