Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Meciul zilei la Cupa Mondială: Brazilia - Mexic, duelul care poate decide prima echipă calificată în optimile de finală

Meciul zilei la Cupa Mondială: Brazilia - Mexic, duelul care poate decide prima echipă calificată în optimile de finală

Meciul zilei la Cupa Mondială: Brazilia - Mexic, duelul care poate decide prima echipă calificată în optimile de finală
de M.T.    |    17 Iun 2014   •   16:16

Prima etapă din faza grupelor de la Cupa Mondială se va încheia astăzi, odată cu cele două partide din grupa H, dar capul de afiş al zilei este duelul dintre Brazilia şi Mexic, la finalul căruia am putea afla prima echipă calificată în optimile de finală.

Atât gazdele turneului, cât şi mexicanii au câştigat primele meciuri din grupa A, 3-1 cu Croaţia, respectiv 1-0 cu Camerun, iar o victorie în întâlnirea care se va disputa pe Estadio Castelao din Fortaleza, începând cu ora 22, le-ar asigura aproape sigur prezenţa în faza următoare a competiţiei.

Nicio echipă nu a învins Brazilia de mai multe ori decât a făcut-o Mexic în ultimii 15 ani (7 victorii în 13 meciuri), iar Luiz Felipe Scolari şi-a avertizat elevii că vor avea de înfruntat un adversar care le poate pune probleme.

„De fiecare dată când jucăm împotriva Mexicului avem dificultăţi. Tocmai din acest motiv, este un meci în care jucătorii trebuie să fie foarte atenţi şi determinaţi de la început până la sfârşit. Ambele echipe joacă un fotbal de foarte bună calitate, cu mingea la firul ierbii şi cu multă mobilitate”, a declarat selecţionerul brazilian.

Deşi tradiţia recentă a duelurilor directe este favorabilă mexicanilor, Scolari aşteaptă ca echipa sa să câştige, aşa cum a făcut-o în urmă cu aproape un an, pe 19 iunie 2013, la Cupa Confederaţiilor, atunci când Selecao s-a impus cu 2-0 pe aceeaşi arenă pe care va avea loc şi meciul din această seară.

„Cu siguranţă, va fi la fel de dificil ca anul trecut. La Cupa Mondială există o dorinţă şi mai mare de victorie şi sper că vom reuşi să o obţinem şi de această dată. Mexic este o echipă foarte diferită de Croaţia şi foarte bună pe contraatac”, a spus Oscar, unul dintre remarcaţii partidei de deschidere a turneului final, pe care Brazilia a câştigat-o cu 3-1.

Brazilienii nu se vor putea baza aproape sigur pe Hulk, accidentat la unul dintre antrenamente, locul său în echipa de start urmând să fie luat de Ramires sau de Bernard.

În ciuda absenţei vedetei lui Zenit St. Petersburg, Selecao porneşte ca favorită certă, iar fanii gazdelor aşteaptă o altă prestaţie bună din partea lui Neymar, după ce atacantul Barcelonei a marcat două goluri împotriva croaţilor.

Mexicanii sunt însă decişi să-şi încurce rivala şi să contine seria pozitivă în duelurile directe cu Brazilia.

„Datorită victoriei din primul meci, suntem foarte calmi în privinţa partidei cu Brazilia. Vrem să facem următorul pas spre atingerea obiectivului nostru. Adversarii noştri sunt foarte puternici, dar le vom face viaţa grea, pentru că este un meci crucial”, a declarat Oribe Peralta, autorul golului prin care Mexic a trecut de Camerun în prima etapă.

Tot marţi se va încheia şi prima etapă a grupelor. În grupa H, de la ora 19, Belgia va întâlni Algeria, la Belo Horizonte, în timp ce la Cuiaba, de la ora 1, va loc meciul dintre Rusia şi Coreea de Sud.

×
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close