Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Meciul zilei la Cupa Mondială: Germania - Algeria, reeditarea uneia dintre cele mai mari surprize din istoria turneelor finale

Meciul zilei la Cupa Mondială: Germania - Algeria, reeditarea uneia dintre cele mai mari surprize din istoria turneelor finale

Meciul zilei la Cupa Mondială: Germania - Algeria, reeditarea uneia dintre cele mai mari surprize din istoria turneelor finale
de M.T.    |    30 Iun 2014   •   17:12

În 1982, Algeria producea una dintre cele mai mari surprize din istoria Cupei Mondiale, reuşind să câştige cu 2-1 în faţa Germaniei de Vest, în primul meci din faza grupelor la turneul final găzduit de Spania.

32 de ani mai târziu, Algeria înfruntă din nou Germania, la Recife, de această dată miza fiind o calificare istorică în sferturile de finală. Jucătorii lui Vahid Halilhodzic, prezenţi în premieră în optimi, nu se gândesc însă la trecut, ci se concentrează asupra prezentului.

„Trebuie să ne scriem propria noastră pagină de istorie. Acum e cu totul altă poveste”, a declarat mijlocaşul lui Tottenham, Nabil Bentaleb, înaintea duelului din această seară, care va începe la ora 23.

Cu toate acestea, discuţiile despre ceea ce s-a întâmplat în 1982 sunt inevitabile. În ciuda victoriei obţinute în faţa germanilor, Algeria a fost eliminată, după ce RFG a învins Austria cu 1-0 într-un meci suspect, în urma căruia ambele echipe au mers mai departe.

„Nu am uitat de ceea ce s-a întâmplat atunci. Toată lumea vorbeşte despre Algeria şi Germania din 1982”, a recunoscut Halilhodzic.

De cealaltă parte, selecţionerul germanilor, Joachim Low, consideră că se dă o importanţă prea mare trecutului: „Este iritant să citesc despre revanşă. De ce ar vrea revanşa nişte jucători care nici măcar nu erau născuţi atunci? Poate e doar încercarea unora de a crea o problemă sau o încercare de a motiva Algeria”.

În acelaşi timp, antrenorul german este de părere că cei care cred despre Algeria că este un adversar facil greşesc. „Au dovedit că sunt un rival incomod. Oricine ne vede deja calificaţi comite o eroare uriaşă”, a explicat Low.

Algeria s-a calificat de pe locul 2 în grupa H, în care a înregistrat o victorie (4-2 cu Coreea de Sud), un rezultat de egalitate (1-1 cu Rusia) şi a pierdut în faţa Belgiei (1-2).

De cealaltă parte, Germania a câştigat grupa G, după două victorii, 4-0 cu Portugalia şi 1-0 cu SUA, şi o remiză, 2-2 cu Ghana.

Deşi pare greu de crezut, Germania nu a învins niciodată Algeria, ambele întâlniri de până acum, un amical şi un meci oficial, încheindu-se cu victorii ale africanilor.

În cealaltă partidă a zilei, care va avea loc de la ora 19, la Brasilia, se vor înfrunta de asemenea o echipă din Europa, Franţa, cu una din Africa, Nigeria. 

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close