Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Meciul zilei la Cupa Mondială: Italia - Uruguay, duelul care trimite acasă o fostă campioană

Meciul zilei la Cupa Mondială: Italia - Uruguay, duelul care trimite acasă o fostă campioană

Meciul zilei la Cupa Mondială: Italia - Uruguay, duelul care trimite acasă o fostă campioană
de M.T.    |    24 Iun 2014   •   16:42

Puţini şi-ar fi imaginat înaintea Cupei Mondiale că două foste campioane mondiale se vor întâlni în ultima etapă din grupa D într-un duel care va decide echipa ce va însoţi Costa Rica în optimile de finală.

De la ora 19, la Natal, câştigătoarele primelor patru ediţii ale Cupei Mondiale, Italia şi Uruguay, joacă meciul decisiv pentru calificare, într-o grupă în care o altă fostă deţinătoare a trofeului, Anglia, este deja eliminată. Italienii au şi varianta unui rezultat de egalitate, în timp ce sud-americanii sunt obligaţi să câştige.

„Este cel mai important meci al carierei mele”, a recunoscut antrenorul squadrei azzurra, Cesare Prandelli, care, împotriva Costa Ricăi, a suferit doar a treia înfrângere într-o partidă oficială de când l-a înlocuit pe Marcello Lippi în 2010.

Un nou eşec astăzi ar însemna eliminarea Italiei, a doua consecutivă în faza grupelor, după cea de acum patru ani, atunci când azzurri erau deţinătorii titlului. Din anii '60 nu s-a mai întâmplat ca italienii să părăsească de două ori consecutiv competiţia atât de devreme, iar Prandelli şi elevii săi vor să evite o astfel de contraperformanţă.

„Trebuie să intrăm pe teren şi să fim la acelaşi nivel cu adversarii noştri. Uruguayenii au un mai mare simţ patriotic decât noi. Este nevoie să intrăm pe teren şi să arătăm că reprezentăm o ţară. Dacă va fi să pierdem, să se întâmple doar pentru că adversarul a fost mai bun”, a declarat tehnicianul de 56 de ani.

Prandelli nu s-a decis încă în privinţa echipei de start, dar presa italiană scrie că Italia va juca într-un sistem 3-5-2, iar golgheterului ultimului sezon din Serie A, Ciro Immobile, va fi în premieră titular, alături de Mario Balotelli. De asemenea, tânărul Mattia De Sciglio a fost recuperat şi aproape sigur se va afla pe teren din primul minut, în timp ce Daniele De Rossi, accidentat, este marele absent din tabăra azzurrilor.

De cealaltă parte, este foarte probabil ca antrenorul uruguayenilor, Oscar Tabarez, să folosească aceeaşi echipă care a reuşit să câştige în faţa Angliei, cu Luis Suarez principalul pericol pentru apărarea italiană.

„Este un dar de Dumnezeu să joci împotriva Italiei. Să câştigi cu Italia nu este la fel cu a câştiga în faţa altei echipe. Dacă baţi Italia, ai învins o mare echipă. Italia are un mic avantaj, acela că un egal îi este suficient, dar acest lucru nu va afecta modul în care vor evolua jucătorii mei. Nu ne este teamă, teama nu există în fotbal”, a spus Tabarez, care s-a aflat pe bancă şi la precedenta întâlnire dintre cele două echipe la Cupa Mondială, în 1990.

În urmă cu 24 de ani, la tuneul final pe care l-a găzduit, Italia câştiga cu 2-0 în optimile de finală, graţie golurilor marcate de Toto Schillaci şi Aldo Serena, şi punea capăt ambiţiilor sud-americanilor. De această dată, Tabarez speră ca echipa lui să aibă câştig de cauză.

În cealaltă partidă din grupa D, la Belo Horizonte, Anglia va întâlni Costa Rica, într-un duel cu miză doar pentru naţionala din America Centrală, care încearcă să confirme victoriile cu Uruguay şi Italia şi să termine pe primul loc.

Tot marţi, de la ora 23, sunt programate şi meciurile din ultima etapă a grupei C, în care Columbia este deja calificată în optimile de finală.

La Cuiaba, Japonia joacă împotriva sud-americanilor, ştiind că doar o victorie o menţine în cursa pentru prezenţa în faza următoare a competiţiei. Cu toate acestea, niponii au nevoie şi de un rezultat favorabil la Fortaleza, în confruntarea dintre Grecia şi Coasta de Fideş.

Asiaticii merg mai departe dacă înving Columbia, iar Grecia se impune în faţa africanilor. De asemenea, Japonia se califică şi în cazul unei remize în celălalt meci, dar numai dacă va câştiga la cel puţin două goluri diferenţă.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close