Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Meciul zilei la Cupa Mondială: Spania - Chile, un duel de totul sau nimic pentru deţinătoarea trofeului

Meciul zilei la Cupa Mondială: Spania - Chile, un duel de totul sau nimic pentru deţinătoarea trofeului

Meciul zilei la Cupa Mondială: Spania - Chile, un duel de totul sau nimic pentru deţinătoarea trofeului
de M.T.    |    18 Iun 2014   •   17:51

Astăzi, de la ora 22, Spania întâlneşte naţionala statului Chile, în etapa a doua din grupa B a Cupei Mondiale, un meci de totul sau nimic pentru campioana de acum patru ani. După eşecul categoric cu Olanda (1-5), ibericii riscă să fie eliminaţi prematur din competiţie, în cazul unui alt pas greşit.

La aproape un an după ce a pierdut finala Cupei Confederaţiilor în faţa Braziliei, scor 0-3, Spania revine pe celebra arenă Maracana din Rio de Janeiro, ştiind că o altă înfrângere ar însemna practic finalul dominaţiei sale în fotbal. În cazul în care Chile va câştiga, iar Olanda nu va pierde în faţa Australiei, naţionala pregătită de Vicente Del Bosque va repeta contraperformanţa Italiei din urmă cu patru ani, atunci când squadra azzurra a părăsit turneul încă din faza grupelor, din postura de campioană mondială.

Spaniolii speră însă că tradiţia întâlnirilor directe cu Chile se va păstra şi de această dată. Sud-americanii nu au câştigat nici unul din precedentele zece meciuri disputate împotriva Spaniei, obţinând doar două remize, iar în cele două partide care au avut loc la Cupa Mondială, în 1950 şi în 2010, victoria a aparţinut de fiecare dată ibericilor. Mai mult decât atât, actuala campioană mondială şi europeană nu a pierdut niciodată de două ori la rând în mandatul lui Del Bosque, început în 2008.

Înfrângerea cu Olanda va aduce câteva schimbări importante în echipa Spaniei, fiind de aşteptat ca Javi Martinez, Pedro şi Cesc Fabregas să-i înlocuiască pe Gerard Pique, David Silva şi Diego Costa. În zilele premergătoare meciului, s-a vorbit şi despre o posibilă rocadă între Iker Casillas şi David De Gea, un scenariu imposibil, din cauza problemelor medicale ale tânărului portar de la Manchester United.

„Vor fi schimbări, dar foarte puţine. Nu putem da vina pe cineva, cu toţii am pierdut meciul. Trebuie să privim înainte. În viaţă, există soluţii pentru orice. Totul încă este în mâinile noastre”, a declarat Del Bosque.

Antrenorul de 63 de ani recunoaşte că există o stare de anxietate în cadrul lotului iberic, dar crede că acest lucru se poate dovedi de ajutor pentru elevii săi: „E bine să existe puţină anxietate, pentru că îţi poate permite să joci mai bine. Cel mai rău lucru ar fi indiferenţa”.

De cealaltă parte, selecţionerului chilienilor, Jorge Sampaoli, a admis că eşecul suferit de Spania în faţa Olandei îi influenţează strategia pe care o va adopta în meciul din această seară, dar avertizează în privinţa dorinţei de revanşă a unei echipe care are ca obiectiv câştigarea unui al patrulea turneu consecutiv, după cele două titluri europene şi unul mondial.

„Nu vă pot spune despre ce este vorba, dar vom încerca să folosim un sistem care să ne permită să surprindem o echipă obligată să câştige pentru a rămâne în competiţie. Să nu uităm că au pierdut în faţa Elveţiei acum patru ani, dar tot au devenit campioni”, a spus tehnicianul argentinian.

Sampaoli nu are probleme de lot, singurul său dubiu fiind legat de folosirea lui Arturo Vidal, mijlocaşul lui Juventus revenind recent după o accidentare la genunchi, din cauza căreia nu a rezistat decât 60 de minute în meciul cu Australia, pe care sud-americanii l-au câştigat cu 3-1.

În celelalte două partide ale zilei, Olanda va întâlni Australia, tot în grupa B, întâlnire programată la ora 19, la Porto Alegre, în timp ce, în grupa A, Croaţia va juca împotriva Camerunului, la Manaus, începând cu ora 1.

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close