Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Mexic a învins Camerun cu 1-0, într-un meci cu trei goluri anulate

Mexic a învins Camerun cu 1-0, într-un meci cu trei goluri anulate

Mexic a învins Camerun cu 1-0, într-un meci cu trei goluri anulate
de M.T.    |    13 Iun 2014   •   20:56

După ce a adus titlul olimpic pentru Mexic în 2012, Oribe Peralta a marcat şi golul prin care echipa sa a obţinut prima victorie împotriva unei echipe africane la Cupa Mondială.

În al doilea meci din grupa A, la Natal, Mexic a câştigat cu 1-0 în faţa Camerunului, debutând astfel cu dreptul la turneul final din Brazilia.

Echipa antrenată de Miguel Herrera ar fi putut obţine o victorie mai clară, dacă nu ar fi avut două goluri anulate eronat pentru offside şi ar fi beneficiat de un penalty în finalul primei reprize.

Africanii au avut şi ei un gol anulat, însă în acest caz decizia arbitrului asistent a fost una corectă.

Succesul împotriva Camerunului este primul obţinut de Mexic în faţa unei echipe din Africa la Cupa Mondială, după o înfrângere cu Tunisia şi două egaluri cu Angola şi Africa de Sud.

Pe o ploaie sâcâitoare, care nu a afectat însă terenul, Mexic a început mai bine şi a marcat în minutul 11, prin Giovani Dos Santos. Reuşita jucătorului crescut de FC Barcelona a fost însă anulată pentru offside, deşi atacantul de 25 de ani se afla în mod evident în poziţie regulamentară în momentul centrării lui Hector Herrera.

Camerunezii au reuşit să echilibreze jocul şi au trimis la rândul lor mingea în poartă, dar după o fază în care Eric Maxim Choupo-Moting se afla într-un offside clar, iar Samuel Eto'o a tras în bară, după o acţiune superbă pe partea stângă a lui Benoit Assou-Ekotto.

În minutul 30, Dos Santos a reuşit din nou să înscrie, dar încă o dată golul său a fost anulat greşit pentru offside. Ghinionul jucătorului lui Villarreal a continuat, în ultimul minut al primei reprize, el fiind faultat în careu de Aurelien Chedjou, fără ca arbitrul întâlnirii să dicteze penaltyul care se impunea.

Partea a doua a început cu o ocazie uriaşă a lui Peralta, care, lăsat singur cu portarul camerunez de o pasă excelentă a mereu prezentului Dos Santos, a tras slab din interiorul careului. Mexicanii au avut emoţii câteva minute mai târziu, când execuţia lui Assou-Ekotto din lovitură liberă a fost deviată de zid puţin pe lângă poarta lui Guillermo Ochoa.

În cele din urmă, golul meritat pentru Mexic a venit după o oră de joc. Acelaşi Dos Santos a pătruns central şi a şutat puternic, dar Charles Itandje a reuşit să respingă. Nu a făcut-o însă foarte bine, iar Peralta, venit fără marcaj, a trimis mingea în poartă, marcând astfel al nouălea său gol pentru naţională în ultimele şapte meciuri oficiale.

Până la final, mexicanii au reuşit să gestioneze avantajul fără mari probleme, iar Chicharito Hernandez putea aduce definitiv liniştea în prelungiri, când a trimis peste poartă din câţiva metri.

În etapa a doua din grupa A, Mexic va întâlni Brazilia, la Fortaleza, în timp ce Camerun va juca împotriva Croaţiei, la Manaus.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close