Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Nigeria obţine prima victorie la Cupa Mondială după 16 ani, 1-0 cu Bosnia

Nigeria obţine prima victorie la Cupa Mondială după 16 ani, 1-0 cu Bosnia

Nigeria obţine prima victorie la Cupa Mondială după 16 ani, 1-0 cu Bosnia
de M.T.    |    22 Iun 2014   •   02:59

Un golul marcat de Peter Odemwingie a adus prima victorie a Nigeriei la Cupa Mondială după o pauză de 16 ani.

Pe Arena Pantanal din Cuiaba, campioana Africii a învins Bosnia cu 1-0 şi mai are nevoie de o remiză în ultimul meci din grupa F, împotriva Argentinei, pentru a se califica în optimile de finală.

De cealaltă parte, la prima participare la Cupa Mondială, Bosnia este deja eliminată, partida cu Iran devenind astfel doar una de palmares pentru echipa antrenată de Safet Susic.

Victoria Nigeriei, deşi meritată, nu este lipsită de controverse. În minutul 20, la scorul de 0-0, Edin Dzeko a marcat un gol regulamentar, care a fost însă anulat pentru offside de brigada din Noua Zeelandă condusă de Peter O'Leary. Nouă minute mai târziu, Odemwingie a marcat unicul gol al întâlnirii după o nouă fază discutabilă.

Emmanuel Emenike, cel mai bun jucător de pe teren, a pătruns pe partea dreaptă şi l-a depăşit pe Emir Spahic, înainte de a centra perfect pentru atacantul celor de la Stoke City, care l-a învins cu un şut din apropiere pe Asmir Begovic, coechipierul său de la echipa de club. Jucătorii naţionalei Bosniei au protestat vehement, considerând că fotbalistul nigerian a faultat în atac, dar golul africanilor a fost acordat.

Astfel, Nigeria a devenit echipa africană cu cele mai multe goluri marcate la Cupa Mondială, 18, depăşind Camerunul, care a înscris de 17 ori la turneele finale.

Elevii lui Stephen Keshi şi-au păstrat avantajul fără prea mari probleme, jucătorii bosniaci fiind neinspiraţi la construcţie şi având puţine ocazii de a egala. De cealaltă parte, Begovic şi-a ţinut echipa în viaţă cu câteva intervenţii foarte bune, la şuturile exepediate de Michel Babatunde, Emenike sau Ogenyi Onazi.

Bosnia a avut totuşi o mare ocazie de a înscrie şi de a păstra şanse să meargă mai departe, dar mingea trimisă spre poartă de Dzeko în prelungirile partidei a fost respinsă în bară de portarul nigerian Vincent Enyeama. Rezultatul a rămas astfel neschimbat, iar Nigeria devine favorită la calificarea în faza următoare.

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close