Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Olanda obţine a doua victorie la Cupa Mondială din Brazilia, 3-2 cu Australia

Olanda obţine a doua victorie la Cupa Mondială din Brazilia, 3-2 cu Australia

Olanda obţine a doua victorie la Cupa Mondială din Brazilia, 3-2 cu Australia
de M.T.    |    18 Iun 2014   •   21:01

Olanda nu a mai repetat prestaţia senzaţională din meciul cu Spania, dar a reuşit să revină după ce a fost condusă şi să obţină a doua victorie în grupa B a Cupei Mondiale, 3-2 cu Australia.

Robin van Persie şi Arjen Robben au înscris fiecare câte un gol şi l-au egalat pe germanul Thomas Muller în fruntea clasamentului golgheterilor, în timp ce Memphis Depay a devenit cel mai tânăr marcator olandez la un turneu final, la 20 de ani.

Australia este practic eliminată după două înfrângeri în două partide, dar "cangurii" au lăsat o impresie excelentă, iar Tim Cahill a reuşit golul turneului până în acest moment.

În precedentele trei întâlniri directe, toate amicale, Australia a rămas neînvinsă în faţa Olandei. După felul în care a început meciul de pe Estadio Beira-Rio din Porto Alegre, se părea că jucătorii de la Antipozi vor reuşi să păstreze această tradiţie. Olanda nu a mai semănat deloc cu echipa care a distrus Spania în primul joc din grupă, în timp ce elevii lui Ange Postecoglou au evoluat fără trac şi au controlat primele minute.

A fost însă suficient un singur moment de neatenţie al apărării australiene, iar Robben a luat-o la fugă cu mingea la picior la fel cum a făcut-o la ultimul gol înscris împotriva Spaniei şi nu s-a mai oprit decât după ce a trimis mingea în poartă. Era minutul 20 şi Olanda trecea în avantaj, deşi împotriva cursului jocului.

Avantajul batavilor a durat însă mai puţin de un minut. Abia repus balonul de la centru, acesta a ajuns pe partea dreaptă, la Ryan McGowan, iar fundaşul de 24 de ani a trimis o centrare excelentă pentru Cahill, care nu a stat pe gânduri şi a tras din prima, din voleu, mingea ducându-se exact sub bară, fără a-i lăsa vreo şansă lui Jasper Cillessen. Golul Cupei Mondiale de până acum restabilea egalitatea, un rezultat mai corect după felul în care se jucase.

Galvanizaţi de reuşita lui Cahill, care va lipsi la ultimul meci din grupă, cu Spania, din cauza faptului că a primit al doilea cartonaş galben, australienii au forţat şi, până la pauză, au ratat două bune ocazii de a trece în avantaj. Mai întâi, veteranul Mark Bresciano a trimis peste poartă din interiorul careului, pentru ca, peste câteva minute, Matthew Spiranovic să nu reuşească să-l învingă pe Cillessen din situaţie de unu contra unu.

Repriza a doua a debutat cu o şansă de gol a Olandei, şutul lui Wesley Sneijder fiind respins în corner de Matthew Ryan, dar cei care au marcat au fost jucătorii lui Postecoglou. În minutul 53, arbitrul algerian Djamel Haimoudi a acordat uşor penalty, după ce mingea l-a lovit în mână pe Daryl Janmaat de la mai puţin de un metru, iar Mile Jedinak a transformat pentru 2-1.

A fost rândul olandezilor să reacţioneze rapid. După doar cinci minute, van Persie, care va lipsi de asemenea în ultima etapă, tot suspendat, a păcălit pasul la offside al apărării australiene şi a marcat cu un şut violent din interiorul careului. Momentul decisiv al partidei s-a petrecut însă în minutul 67. Naţionala Australiei a avut o ocazie uriaşă de a trece în avantaj, dar Mathew Leckie, scăpat singur în careul olandez, a preferat să centreze în loc să tragă la poartă, iar Cillessen a reuşit să blocheze mingea trimisă cu pieptul de Tommy Oar. La faza imediat următoare, Depay, care l-a înlocuit pe accidentatul Martins Indi, a marcat pentru 3-2, cu un şut de la 30 de metri la care Matthew Ryan putea face mai mult.

De această dată, elevii lui Louis Van Gaal au reuşit să-şi păstreze avantajul, pe care şi-l puteau chiar mări, la ocaziile lui Nigel De Jong şi Depay, astfel că Olanda aşteaptă acum meciul dintre Spania şi Chile, care îi poate aduce calificarea matematică în optimile de finală ale Cupei Mondiale.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close