Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Olanda revine spectaculos în ultimele minute şi se califică în sferturile de finală ale Cupei Mondiale

Olanda revine spectaculos în ultimele minute şi se califică în sferturile de finală ale Cupei Mondiale

Olanda revine spectaculos în ultimele minute şi se califică în sferturile de finală ale Cupei Mondiale
de M.T.    |    29 Iun 2014   •   21:05

Olanda s-a calificat dramatic în sferturile de finală ale Cupei Mondiale, după ce a revenit spectaculos în ultimele minute ale meciului din optimi cu Mexic, disputat la Fortaleza.

Wesley Sneijder şi Klaas-Jan Huntelaar, din penalty, au marcat golurile prin care echipa lui Louis Van Gaal s-a impus cu 2-1, continuându-şi astfel parcursul perfect de la turneul final din Brazilia.

În faza următoare, finalista Cupei Mondiale din 2010 va juca împotriva câştigătoarei din meciul Costa Rica -Grecia.

Din Infern în Paradis în doar câteva minute. Astfel poate fi rezumat meciul cu Mexic pentru Olanda. Echipa cu cel mai bun atac în faza grupelor a suferit teribil înainte de a-şi asigura locul printre cele mai bune opt naţionale ale lumii, în faţa unui adversar care a arătat că nu întâmplător a ţinut Brazilia în şah şi a reuşit să trimită Croaţia acasă.

Partida de la Fortaleza nu a fost una spectaculoasă, dar a avut genul de dramatism care îi asigură un loc în istoria Cupei Mondiale. Timp de aproape o repriză, Olanda a fost eliminată. Giovani Dos Santos a deschis scorul în debutul părţii a doua, iar toate încercările ulterioare ale elevilor lui Van Gaal de a egala păreau sortite eşecului.

Apoi, în minutul 87, Sneijder a marcat cu un şut în care a pus parcă toată furia acumulată într-un turneu în care nu a reuşit să repete prestaţiile de acum patru ani. Şi când toată lumea aştepta cele 30 de minute suplimentare, Arjen Robben a obţinut un penalty. Huntelaar a executat impecabil, iar vicecampioana mondială merge mai departe.

Mexicanii se pot consola cu faptul că au făcut din nou un meci mare, dar rămân cu regretul că nu reuşesc nici de această dată să ajungă în sferturile de finală într-o Cupă Mondială în care nu sunt gazde. Echipa lui Miguel Herrera a fost mai bună în prima repriză, în care Miguel Layun, Carlos Salcido şi Dos Santos au ratat cele mai importante ocazii. Cu toate acestea, olandezii ar fi trebuit să primească un penalty în minutul 45, atunci când Robben a fost faultat atât de Hector Moreno, cât şi de Rafa Marquez.

Jocul mai bun al mexicanilor a fost răsplătit în minutul 48, Dos Santos învingându-l pe Jasper Cillessen cu un şut imparabil de la distanţă. După ce Oribe Peralta l-a pus şi el l-a pus şi el la treabă pe portarul oalndez, tot cu o execuţie din afara careului, partida s-a mutat definitiv în jumătatea naţionalei Mexicului.

Guillermo Ochoa, unul dintre cei mai buni portari ai turneului, a păstrat însă rezultatul, intervenind miraculos în faţa lui Stefan de Vrij şi a lui Robben, dar nu a mai putut face nimic la torpila de la 15 metri a lui Sneijder, atunci când mai erau doar trei minute din timpul regulamentar. Olandezii au simţit că pot obţine mai mult şi, în al treilea minut de prelungire, Robben a fost faultat în careu de Marquez, deşi jucătorul lui Bayern Munchen a accentuat căderea, iar Huntelaar, care l-a înlocuit pe dezamăgitorul Robin van Persie, a înscris golul care a trimis Olanda în sferturi.

A fost genul de meci căruia dacă îi supravieţuieşti, ai toate şansele de a merge până la capăt. Pentru o echipă care a pierdut trei finale de Cupă Mondială ar putea fi un adevărat moment de cotitură.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close