Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Omul zilei la Cupa Mondială: Neymar

Omul zilei la Cupa Mondială: Neymar

Omul zilei la Cupa Mondială: Neymar
de M.T.    |    13 Iun 2014   •   10:35

Toată Brazilia aşteaptă de la Neymar să fie starul acestei Cupe Mondiale, aşa cum a fost cazul la Cupa Confederaţiilor, desfăşurată anul trecut. Iar starul Barcelonei a arătat chiar de la primul meci că este pregătit să-şi asume rolul de lider şi să le conducă pe gazde spre al şaselea titlu mondial.

În prima partidă din carieră la Cupa Mondială, Neymar a marcat de două ori şi a contribuit astfel decisiv la debutul cu dreptul al naţionalei pregătite de Luiz Felipe Scolari, care a învins Croaţia cu 3-1 în meciul de deschidere al competiţiei. Atacantul de 22 de ani a anulat avantajul iniţial luat de croaţi după autogolul lui Marcelo, apoi a făcut 2-1 din penalty. Au fost golurile cu numărul 32 şi 33 pentru Selecao, în doar 50 de selecţii. Cifre cu adevărat impresionante.

„Am sperat să câştigăm, dar să faptul că am reuşit o dublă la debutul într-o Cupă Mondială îmi produce o bucurie imensă”, a spus Neymar la sfârşitul întâlnirii de la Sao Paulo.

Prin cele două goluri reuşite în faţa Croaţiei, jucătorul Barcelonei a devenit primul brazilian care debutează cu o dublă la Cupa Mondială, după Amarildo, în 1962. La finalul acelei ediţii, Brazilia a cucerit al doilea titlu mondial.

Au existat însă şi lucruri negative în evoluţia lui Neymar. În prima repriză, ar fi putut fi eliminat, după ce l-a lovit pe cotul pe Luca Modric. În acelaşi timp, deşi a fost desemnat omul meciului, atacantul brazilian a pierdut 23 de baloane, mai mult decât oricare alt jucător care s-a aflat pe teren.

Cu toate acestea, Scolari s-a declarat mulţumit de prestaţia decarului său, despre care spune că are tot ce-i trebuie pentru a deveni cel mai jucător din lume. Deocamdată, Neymar s-a lansat în urmărirea legendelor fotbalului brazilian. I-a egalat pe Jairzinho şi Ronaldinho în clasamentul all-time al marcatorilor naţionalei Braziliei şi a devenit cel mai tânăr fotbalist care bifează 50 de selecţii pentru Selecao, detronându-l pe Ronaldo.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close