Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Paulo Bento: Este o situaţie „extrem de complicată” pentru Portugalia

Paulo Bento: Este o situaţie „extrem de complicată” pentru Portugalia

Paulo Bento: Este o situaţie „extrem de complicată” pentru Portugalia
de M.T.    |    23 Iun 2014   •   11:54

Selecţionerul Portugaliei, Paulo Bento, consideră că echipa sa se afl într-o situaţie „extrem de complicată” după remiza cu Statele Unite, care îi oferă şanse minime de calificare în optimile de finală ale Cupei Mondiale.

„Suntem, cu siguranţă, într-o situaţie extrem de complicată. Depindem de rezultatele altor echipe, iar golaverajul nostru este defavorabil. Dar trebuie să dăm totul şi să încercăm să mergem mai departe. Recunosc că şansele noastre nu sunt prea mari, însă ele există. Voi cere mai mult de la echipă, iar jucătorii se vor comporta ca nişte profesionişti împotriva Ghanei”, a declarat Bento.

Portugalia are un singur punct după două meciuri în grupa G şi trebuie să câştige în faţa Ghanei în ultima etapă pentru a continua să spere la calificare.

Lusitanii depind însă şi de rezultatul partidei Germania - SUA, ambele echipe mergând mai departe în cazul unei remize.

În condiţiile în care naţionala americană este pregătită de germanul Jurgen Klinsmann, fost antrenor al Germaniei, unde l-a avut ca secund pe Joachim Low, actualul antrenor al triplei campioane mondiale, există unele suspiciuni privind un eventual aranjament între cele două echipe.

Paulo Bento nu este însă interesat de zvonurile privind un astfel de scenariu: „Sunt zece ani de când antrenez, iar înainte am jucat timp de 15 ani, însă niciodată nu am fost suspicios faţă de colegii mei. Cred că ambele echipe vor să câştige”.

La rândul său, Klinsmann a negat varianta unei înţelegeri la ultimul meci din grupă între el şi fostul său secund: „Nu va exista nicio discuţie în acest sens între noi. Suntem buni prieteni, însă amândoi avem angajamentele noastre. Nu este acum momentul pentru telefoane prieteneşti”.

Referitor la partida cu Portugalia, fostul internaţional german consideră că elevii săi au avut una dintre cele mai bune evoluţii din ultima perioadă.

„A fost un meci formidabil, de care se va vorbi mult timp, cu un final foarte spectaculos, cu multe emoţii. Aşa este la Cupa Mondială. Trăim pentru aceste astfel de emoţii, fie ele pozitive sau negative”, a spus Klinsmann.

„Am obţinut patru puncte în primele două meciuri şi ar trebui să fim mulţumiţi, dar un gol primit în prelungiri este o lovitură foarte grea. Sunt trei ani de când lucrez la acest proiect şi cred că a fost unul dintre meciurile noastre promiţătoare. Pentru un antrenor este o frumoasă recompensă atunci când vede că se realizează ceea ce a planificat. Obiectivul nostru este să atingem faza următoare şi cred că suntem capabil să surprindem şi alte echipe la acest turneu”, a mai precizat antrenorul Statelor Unite.

×
Parteneri
Motorina, o nouă ieftinire înainte de weekend
x close