Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Portugalia obţine o remiză cu Statele Unite, scor 2-2, printr-un gol marcat în al cincilea minut al prelungirilor

Portugalia obţine o remiză cu Statele Unite, scor 2-2, printr-un gol marcat în al cincilea minut al prelungirilor

Portugalia obţine o remiză cu Statele Unite, scor 2-2, printr-un gol marcat în al cincilea minut al prelungirilor
de M.T.    |    23 Iun 2014   •   03:07

Portugalia continuă să spere la calificarea în optimile de finală ale Cupei Mondiale datorită unui gol marcat de Silvestre Varela în al cincilea minute de prelungire al meciului cu Statele Unite.

Pe Arena Amazonia din Manaus, cele două echipe au terminat la egalitate, scor 2-2, amânând decizia în privinţa calificării pentru ultima etapă din grupa G. O remiză între Germania şi SUA ar face însă ca rezultatul partidei Portugalia - Ghana să mai conteze doar pentru statistici

Nimic nu părea însă să anunţe seara dificilă a portughezilor. După doar cinci minute de la debutul partidei, Nani a profitat de o gafă uriaşă a fundaşului american Geoff Cameron şi a deschis scorul, cu un şut puternic din interiorul careului. Dar la fel de repede au apărut şi problemele pentru Paulo Bento. Deja lipsit de accidentaţii Rui Patricio, Hugo Almeida şi Fabio Coentrao şi de suspendatul Pepe, antrenorul lusitanilor l-a pierdut în minutul 15 şi pe Helder Postiga, din cauza unor probleme medicale.

Americanii au trecut la conducerea jocului şi au ratat câteva bune ocazii de a egala, cea mai importantă dintre ele aparţinându-i lui Clint Dempsey, care, excelent lansat de Michael Bradley, a tras foarte bine din unghi, dar Beto, fostul portar al lui CFR Cluj, a respins în corner. Cu toate acestea, Portugalia se putea despinde în finalul primei reprize, atunci când Nani a şutat în bară din afara careului, iar Eder, înlocuitorul lui Postiga, a fost blocat miraculos de Tim Howard.

Partea a doua a început la fel ca prima, cu o bâlbă în apărarea echipei lui Jurgen Klinsmann, însă aceasta a rămas fără rezultat pe tabelă, reluarea spectaculoasă a lui Eder trecând peste poartă. Replica americanilor a venit din partea lui Bradley, care, singur din şase metri, nu a reuşit să înscrie, mingea fiind respinsă de pe linie de Ricardo Costa.

Probabil momentul decisiv al întâlnirii s-a petrecut în minutul 62, atunci când Cristiano Ronaldo a scăpat singur spre poartă, dar finalizarea sa a fost dezamăgitoare. Un minut mai târziu, Jermaine Jones a reuşit să egaleze, cu o execuie senzaţională de la aproximativ 25 de metri, care l-a lăsat fără replică pe Beto. Portughezii au încercat să forţeze un nou gol, dar cei care l-au înscris au fost tot americanii, în minutul 81, prin Dempsey, la o fază în care apărarea lusitană şi-a arătat limitele.

Salvarea a venit în al cincilea minut al prelungirilor, de la Varela, care a trimis cu capul în poartă centrarea excelentă de pe partea dreaptă a lui Ronaldo. O remiză care obligă Portugalia să câştige ultimul meci din grupă, împotriva Ghanei, însă echipa lui Bento, dezavantajată şi de golaveraj, trebuie să aştepte şi jocul rezultatelor. De cealaltă parte, SUA are nevoie de un punct în duelul cu Germania, care, de asemenea, şi-ar asigura calificarea de pe primul loc în cazul unui rezultat de egalitate.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close