Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Rusia şi Coreea de Sud au terminat la egalitate, scor 1-1, în grupa H a Cupei Mondiale

Rusia şi Coreea de Sud au terminat la egalitate, scor 1-1, în grupa H a Cupei Mondiale

Rusia şi Coreea de Sud au terminat la egalitate, scor 1-1, în grupa H a Cupei Mondiale
de M.T.    |    18 Iun 2014   •   02:56

Rusia şi Coreea de Sud au terminat la egalitate, scor 1-1, într-un meci din grupa H a Cupei Mondiale disputat Cuiaba şi în care erorile celor doi portari au fost decisive pentru stabilirea rezultatului final.

Reveniţi la Cupa Mondială după o pauză de 12 ani, ruşii au evitat un debut cu stângul datorită veteranului Alexander Kerzhakov, care a marcat la doar trei minute de la intrarea sa pe teren, anulând astfel avantajul iniţial luat de naţionala asiatică după golul lui Lee Keun-Ho.

Meciul de pe Arena Pantanal a fost unul echilibrat şi cu un ritm destul bun, însă ambele echipe au evitat să-şi asume vreun risc şi au fost foarte atente să nu greşească pe faza defensivă. În aceste condiţii, cele mai importante ocazii de gol au apărut în urma şuturilor de la distanţă sau în urma unor faze fixe.

Prima şansă importantă a partidei i-a aparţinut lui Son Heung-Min, care a pătruns perpendicular în minutul 10 şi a tras de la marginea careului, dar şutul său a trecut peste poartă. Ruşii au răspuns printr-o lovitură liberă executată în forţă de Sergei Ignashevitch, respinsă însă de portarul sud-coreean Jung Sung-Ryong, şi prin şutul din alergare al lui Yuri Zhirkov, care nu a prins spaţiul porţii. Până la pauză, sud-coreenii au mai avut o oportunitate bună să treacă în avantaj, mingea trimisă din afara careului de căpitanul Koo Ja-Cheol fiind deviată puţin pe lângă de unul dintre fundaşii naţionalei Rusiei.

Elevii lui Fabio Capello au început mai bine repriza a doua, Viktor Faizulin şi Vassili Berezoutski trecând într-un singur minut pe lângă deschiderea scorului. Replica asiaticilor a venit tot prin câteva şuturi de la distanţă, care au arătat că portarul ruşilor, Igor Akinfeev, este uşor nesigur. Echipa pregătită de Myung-Bo Hong a insistita cu astfel de execuţii, iar în minutul 68, a reuşit să marcheze prin Lee Keun-Ho, care a beneficiat şi de complictatea lui Akinfeev, autorul unei gafe incredibile.

Avanatajul sud-coreenilor a durat doar cinci minute, o altă greşeală de portar, de această dată a lui Jung Sung-Ryong, şi confuzia din careul asiaticilor permiţându-i lui Kerzhakov, abia introdus pe teren, să egaleze din apropiere şi să stabilească rezultatul final.

În a doua etapă din grupa H, Rusia va juca împotriva Belgiei, pe Maracana din Rio de Janeiro, în timp ce Coreea de Sud va întâlni Algeria, la Porto Alegre.

×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close