Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Secretarul general al FIFA îi critică din nou pe organizatorii Cupei Mondiale: „Nu suntem pregătiţi”

Secretarul general al FIFA îi critică din nou pe organizatorii Cupei Mondiale: „Nu suntem pregătiţi”

Secretarul general al FIFA îi critică din nou pe organizatorii Cupei Mondiale: „Nu suntem pregătiţi”
de M.T.    |    03 Apr 2014   •   11:45

Secretarul general la FIFA, Jerome Valcke, i-a critiat din nou pe organizatorii Cupei Mondiale din Brazilia, avertizând că infrastructura pentru turneul final ar putea să nu fie gata la ora debutului competiţiei.

„Dacă vreţi să spun pe scurt, nu suntem pregătiţi. Avem două stadioane la care încă se lucrează”, a spus Valcke.

Oficialul forului mondial se referă la arenele din Porto Alegre şi Sao Paulo, ultima fiind cea care va găzdui meciul de deschidere al Cupei Mondiale, pe 12 iunie, între Brazilia şi Croaţia.

Pregătirile pentru Cupa Mondială au avut de suferit din cauza numeroaselor probleme apărute, cea mai recentă fiind moartea unui muncitor la stadionul din Sao Paulo, după ce a căzut de la o înălţime de 8 metri.

Accidentul a dus numărul morţilor pe stadioanele Cupei Mondiale la opt şi a oprit pentru moment lucrările.

Cu toate acestea, secretarul general la FIFA exclude orice posibilitate de amânare a meciurilor de la turneul final.

„Nu există nicio şansă de a amâna meciul de deschidere. Avem un program şi nu pot exista întârzieri”, a explicat Valcke.

„Poate că vor exista lucruri care nu vor fi gata la începutul Cupei Mondiale, dar cel mai important pentru cele 32 de echipe sunt locurile de cantonament şi terenurile. Toate acestea vor fi gata, pentru a ne asigura că vom avea parte de fotbal”, a adăugat oficialul.

„Nu avem de ales. Dacă nu eşti sigur că vei avea totul 100%, atunci trebuie să ai 99,99% şi exact la asta lucrăm”, a încheiat Jerome Valcke.

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close