Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Selecţionerul Belgiei: „Pentru a avansa într-o competiţie nu trebuie întotdeauna să joci frumos, ci să fii eficient”

Selecţionerul Belgiei: „Pentru a avansa într-o competiţie nu trebuie întotdeauna să joci frumos, ci să fii eficient”

Selecţionerul Belgiei: „Pentru a avansa într-o competiţie nu trebuie întotdeauna să joci frumos, ci să fii eficient”
de M.T.    |    23 Iun 2014   •   11:31

Pentru a avansa într-o competiţie precum Cupa Mondială nu este nevoie de un joc frumos, ci de eficacitate, consideră selecţionerul Belgiei, Marc Wilmots, a cărui echipă s-a calificat în optimile de finală după victoria cu 1-0 în faţa Rusiei.

„Am fost mai puternici din punct de vedere fizic, iar echipa Rusiei a cedat din acest punct de vedere în ultimele zece minute. Când vezi că adversarii se uită la picioarele lor, atunci este momentul să forţezi. Exact asta am făcut şi am câştigat. Pentru a avansa într-o competiţie nu trebuie întotdeauna să joci frumos, ci să fii eficient. În rest, nu are nicio importantă”, a declarat Wilmots.

Antrenorul de 45 de ani a recunoscut că meciul nu a fost spectaculos, dar că a oferit un interesant duel tactic între cei doi tehnicieni.

„A fost un meci închis, tactic. Nu unul frumos, dar intens. Rusia a jucat aşa cum mă aşteptam, foarte rapid şi bine grupată în defensivă. Singurul lucru care li se poate reproşa este că au cedat fizic în ultimele zece minute”, a precizat Wilmots.

De asemenea, selecţionerul belgian este de părere că schimbările pe care le-a făcut au fost inspirate, la fel ca în meciul cu Algeria.

„Schimbările mele au funcţionat, pentru că Mirallas a lovit bara, iar Origi a marcat golul. Mi-am asumat nişte riscuri în încercarea de a câştiga meciul şi am fost răsplătit. Am jucat două meciuri şi am luat 6 puncte, deci ne-am îndeplinit obiectivul iniţial”, a concluzionat Marc Wilmots.

De cealaltă parte, Fabio Capello, antrenorul naţionalei Rusiei, crede că echipa sa mai are încă şanse de calificare în faza următoare a turneului final.

„Cred că încă mai avem o şansă, dar nu avem altă variantă decât să învingem Algeria. Împotriva Belgiei am jucat ca să învingem, dar am fost prinşi pe contraatac. Este atât de simplu”, a spus tehnicianul italian.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close