Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Selecţionerul Germaniei: „Trebuie să rămânem modeşti”

Selecţionerul Germaniei: „Trebuie să rămânem modeşti”

Selecţionerul Germaniei: „Trebuie să rămânem modeşti”
de M.T.    |    09 Iul 2014   •   10:49

Selecţionerul Germaniei, Joachim Low, s-a declarat încântat de evoluţia echipei sale şi de rezultatul obţinut în semifinala Cupei Mondiale cu Brazilia, dar şi-a avertizat jucătorii că trebuie să rămână în continuare modeşti.

„Am pierdut şi noi o semifinală acasă, în 2006, în faţa Italia, deci ştim cum se simt jucătorii brazilieni, fanii şi domnul Scolari”, a spus Low, la finalul partidei de la Belo Horizonte, pe care Germania a câştigat-o cu un incredibil 7-1.

„Trebuie să rămânem modeşti şi să facem următorul pas. Emoţiile sunt uriaşe. Am câştigat şi ne-am calificat în finală. Ştiam că dacă vom juca la potenţialul nostru maxim ne vom impune, dar nu ne aşteptam la un asemenea rezultat”, a precizat antrenorul german.

„Am profitat de toate şansele pe care le-am avut, iar ei au devenit tot mai încordaţi din cauza presiunii puse de golurile noastre. Au fost şocaţi şi ne-au făcut meciul mai uşor”, a adăugat tehnicianul de 54 de ani.

Low l-a felicitat pe Miroslav Klose, care a marcat cel de-al 16-lea său gol la Cupa Mondială şi a devenit astfel cel mai bun marcator din istoria competiţiei, dar a ţinut să remarce întreaga echipă a Germaniei.

„Toată lumea şi-a făcut treaba incredibil şi cu o concentrare totală. Am jucat bine în atac şi acţiunile noastre au fost superbe”, a declarat antrenorul primei finaliste din Brazilia.

În ultimul act, Germania va juca împotriva câştigătoarei din meciul Argentina - Olanda, însă Joachim Low nu are preferinţe: „Ambele echipe au calitate şi, indiferent împotriva cui vom juca, va fi un meci dificil”.

Unul dintre cei mai buni jucători de pe teren, mijlocaşul Toni Kroos, care a marcat o dublă şi a oferit pasa decisivă la golul de 1-0 al lui Thomas Muller, consideră că a fost „cea mai bună prestaţie a naţionalei Germaniei la care am participat”.

„O evoluţie impresionantă! Am crezut din primele minute, pentru că brazilienii păreu uşor ezitanţi şi am profitat de asta. După ce am marcat prima oară, golurile au tot continuat să vină. Am fost formidabili!”, a spus Kroos.

Jucătorul de 24 de ani atrage însă atenţia că „nicio echipă cu a câştigat Cupa Mondială în semifinale”. „Am venit aici pentru a deveni campioni. Suntem fericiţi că ne-am calificat, dar încă mai avem un meci de jucat”, a încheiat Kroos.

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close