Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Selecţionerul Spaniei, după eliminarea de la Cupa Mondială: „Este o zi tristă pentru noi toţi”

Selecţionerul Spaniei, după eliminarea de la Cupa Mondială: „Este o zi tristă pentru noi toţi”

Selecţionerul Spaniei, după eliminarea de la Cupa Mondială: „Este o zi tristă pentru noi toţi”
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
de M.T.    |    19 Iun 2014   •   11:31

Selecţionerul Spaniei, Vicente Del Bosque, nu şi-a ascuns dezamăgirea după eliminarea prematură a Spaniei de la Cupa Mondială, dar a recunoscut că echipa sa a fost inferioară atât Olandei, cât şi naţionalei statului Chile.

„Este o zi tristă pentru noi toţi. Suntem dezamăgiţi că nu am putut câştiga, însă este prea devreme să analizăm ceea ce vom face pe viitor, vom avea timp pentru acest lucru. Regretăm că nu am putut oferi din nou motive de bucurie fanilor noştri”, a spus Del Bosque, la finalul meciului pierdut în faţa sud-americanilor.

„Nu caut scuze, am fost inferiori atât olandezilor, cât şi chilienilor, iar consecinţa este eliminarea noastră. În această partidă am fost prea timizi, mai ales în prima repriză, şi nu am reacţionat suficient în partea a doua. Primul gol al chilienilor le-a dat cu adevărat aripi”, a adăugat tehnicianul de 63 de ani.

Fostul antrenor al lui Real Madrid a admis că nu se aştepta la o eliminare atât de rapidă a echipei sale.

„Am mai văzut grupuri de jucători lipsiţi de motivaţie, însă acum nu a fost cazul. Când mă gândesc la cele 25 de zile de pregătire, la starea bună de spirit din cadrul grupului, nu aş fi crezut niciodată că vom fi eliminaţi din primul tur. Ne-am pregătit bine, însă repriza a doua cu Olanda şi prima împotriva chilienilor au fost o dezamăgire totală”, a mai declarat Vicente Del Bosque.

Spania este a cincea deţinătoare a trofeului care părăseşte Cupa Mondială încă din faza faza grupelor, după Italia (1950 şi 2010), Brazilia (1966) şi Franţa (2002).

Naţionala iberică a pierdut ambele meciuri din grupa B, 1-5 cu Olanda şi 0-2 cu Chile, ultima partidă, împotriva Australiei, contând doar pentru palmares.

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close