Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Uruguay, ultima echipă calificată la Cupa Mondială din Brazilia

Uruguay, ultima echipă calificată la Cupa Mondială din Brazilia

Uruguay, ultima echipă calificată la Cupa Mondială din Brazilia
de M.T.    |    21 Noi 2013   •   09:59

Naţionala Uruguayului a devenit ultima echipă califcată la Cupa Mondială de anul viitor, care va avea loc în Brazilia.

Pe legendarul stadion Centenario din Montevideo, fanii sud-americani au aşteptat un nou succes la scor al favoriţilor în faţa Iordaniei, după ce, în prima manşă, Uruguay a câştigat cu 5-0 la Amman.

De această dată, elevii lui Oscar Tabarez au avut parte de un meci mai dificil, care s-a încehait la egalitate, scor 0-0.

Rezultatul nu a reprezentat o problemă pentru naţionala Uruguayului şi fanii săi, care, după ultimul fluier al arbitrului, au sărbătorit în cel mai pur stil sud-american calificarea la turneul final.

Locul 4 la precedenta ediţie a Cupei Mondiale, Uruguay a fost în pericol să rateze calificarea în Brazilia, după o serie de rezultate nefavorabile în preliminariile din America de Sud.

Celestii au câştigat însă patru din ultimele cinci meciuri, asigurându-şi astfel locul la barajul intercontinental, câştigat fără emoţii în faţa Iordaniei.

Prin calificarea Uruguayului, tabloul echipelor participante la Cupa Mondială din Brazilia este complet.

Cele 32 de echipe care vor lua parte la turneul dinal de anul viitor sunt:  Brazilia (ţara gazdă); Olanda, Italia, Belgia, Elveţia, Germania, Spania, Anglia, Rusia, Bosnia, Portugalia, Franţa, Croaţia şi Grecia (Europa); Argentina, Columbia, Chile, Ecuador, Uruguay (America de Sud); Japonia, Australia, Iran şi Coreea de Sud (Asia); Nigeria, Coasta de Fildeş, Camerun, Ghana şi Algeria (Africa); SUA, Costa Rica, Honduras şi Mexic (CONCACAF).

Tragerea la sorţi a grupelor turneului final al Cupei Mondiale din 2014 va avea loc la 6 decembrie, de la ora 18.00, la Costa do Sauipe.

Cele 32 de formaţii calificate vor fi împărţite în patru urne valorice, capii de serie fiind deja cunoscuţi: Brazilia, Spania, Germania, Argentina, Columbia, Belgia, Elveţia şi Uruguay.

Comitetul de organizare al CM 2014 va stabili, pe 3 decembrie, în localitatea Costa de Sauipe, felul cum vor arăta ultimele trei urne valorice.

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close