Un medaliat olimpic, pe punctul de a porni un scandal internațional: "Traseul este prea uşor"

de D.G.    |    04 Feb 2016   •   17:21
Un medaliat olimpic, pe punctul de a porni un scandal internațional: "Traseul este prea uşor" foto: pixabay.com
Italianul Christof Innerhofer (31 ani) a criticat traseul pregătit de Coreea de Sud pentru Jocurile Olimpice din 2018, de la Pyeongchang.

Medaliatul cu argint în proba de coborâre la Sochi, în 2014, a dat declaraţii la capătul primei sesiuni de antrenament pentru etapa de Cupă Mondială programată pe viitoarea pistă olimpică, anunţă, joi, Associated Press.

Innerhofer consideră că întrecerea olimpică va fi mult sub nivelul de dificultate al unei etape de Cupă Mondială. "Coborârea este coborâre pentru că te duci la vale cu 130-160 km/h. Nu vrei să mergi în slow-motion. Dacă cineva se uită la viteză şi vede 96 km/h, îşi va spune 'Asta înseamnă coborâre? Asta pot să fac şi eu'. Este foarte trist", a declarat campionul mondial la Super G, din 2011.

Sportivul italian a terminat sesiunea de antrenament de joi pe poziţia 32 şi a declarat că, din punctul său de vedere, versanţii din imediata apropiere sunt mult mai ofertanţi pentru un concurs de coborâre.

Zona alpină a fost special amenajată pentru întrecerea olimpică, va programa trei probe (coborâre, slalom şi combinată nordică) şi este închisă publicului. Traseul a fost amenajat de Bernhard Russi, campion olimpic în 1972, şi va fi folosit atât în competiţia masculină, cât şi în cea feminină, un argument pentru ca traseul să fie mai puţin solicitant şi un aspect care limitează unghiul pantei, la o valoare medie de 29%.

Americanul Marco Sullivan (35 ani), cu trei ediţii ale Jocurilor Olimpice în palmares, a susţinut decizia oficialilor. "Nu este cel mai dificil traseu, dar va fi distractiv. La start se vor afla atâtea naţiuni, atâţia sportivi care nu evoluează în Cupa Mondială, nimeni nu îşi doreşte ca vreunul să îşi piardă viaţa pe traseu".

Coreea de Sud va găzdui cea de-a 23-a ediţie a Jocurilor Olimpice de iarnă, în perioada 9-25 februarie.

x close