Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Barcelona, irezistibilă: Catalanii au stabilit un nou record în La Liga

Barcelona, irezistibilă: Catalanii au stabilit un nou record în La Liga

Barcelona, irezistibilă: Catalanii au stabilit un nou record în La Liga
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    14 Ian 2013   •   11:19

FC Barcelona a încheiat turul din La Liga neînvinsă, cucerind 55 de puncte din 57 posibile, ceea ce reprezintă un nou record pentru campionatul spaniol.

Precedentul record aparţinea tot catalanilor, care, în sezonul 2010/11, au terminat prima parte a campionatului cu 52 de puncte.

În actuala stagiune, singurul meci în care echipa antrenată de Tito Vilanova a pierdut puncte a fost chiar cel împotriva marilor rivali de la Real Madrid, pe 7 octombrie. El Clasico, disputat pe Camp Nou, în etapa a 7-a, s-a încheiat la egalitate, scor 2-2.

La acest moment, pare destul de puţin probabil ca Barcelona să mai piardă titlul de campioană, în condiţiile în care are un avantaj de 11 puncte faţă de următoarea clasată, Atletico Madrid, şi de 18 faţă de Real.

În ultimul meci al turului, catalanii s-au impus cu 3-1 pe terenul celor de la Malaga, graţie golurilor marcate de Messi, Fabregas şi Thiago Alcantara, respectiv Buonanotte.

„Suntem fericiţi că am câştigat 55 de puncte din 57 posibile, dar va fi dificil să repetăm performanţa, în condiţiile în care trebuie să ne gândim şi la Liga Campionilor şi Cupa Regelui”, a declarat Vilanova.

Tot în ultima etapă a turului, Atletico Madrid a învins cu 2-0 pe Real Zaragoza, la care Săpunaru a fost integralist şi a primit un cartonaş galben, în timp ce Real Madrid a făcut un alt pas greşit, remizând pe terenul ultimei clasate, Osasuna, scor 0-0.

În Anglia, Manchester United îşi păstrează avansul de 7 puncte faţă de rivala de la City, după ce a câştigat pe teren propriu cu Liverpool, scor 2-1. Robin Van Persie a deschis scorul pentru echipa lui Sir Alex Ferguson, pentru ca Vidic să dubleze avantajul gazdelor, înainte ca Sturridge să reducă din diferenţă.

Manchester City a obţinut prima victorie pe terenul lui Arsenal din 1975, actuala campioană impunându-se cu 2-0 la Londra prin golurile reuşite de Milner şi Dzeko, acesta din urmă ratând şi un penalty la scorul de 0-0, fază în urma căreia Koscielny a fost eliminat.

Chelsea a învins cu 4-0 în deplasare pe Stoke City, într-un meci în care Walters şi-a înscris două autogoluri, şi a urcat pe locul 3, în timp ce Reading a reuşit revenirea etapei în faţa celor de la West Bromwich, la care Tamaş nu a evoluat. Penultima clasată din premier League a marcat de trei ori în ultimele 10 minute şi a câştigat cu 3-2.

Lupta pentru titlu s-a relansat în Italia, acolo unde liderul Juventus nu a obţinut decât o remiză pe terenul Parmei (1-1), rezultat de care a profitat Lazio, învingătoare cu 2-0 în faţa Atalantei, echipa din capitală apropiindu-se la 3 puncte de bianconeri.

Pentru biancocelesti, Radu Ştefan a evoluat tot meciul, din centrarea sa născându-se golul de 1-0, marcat de Floccari, după un henţ clar, neobservat de arbitru.

Şi Napoli a redus diferenţa care o separa de torinezi, graţie succesului cu 3-0 în faţa celor de la Palermo, în timp ce Inter, cu Cristi Chivu integralist şi pasator decisiv la primul gol, a câştigat cu 2-0 partida cu Pescara, echipă antrenată de Cristiano Bergodi.

La Chievo, învinsă de Bologna în deplasare (0-4), Adrian Stoian a fost titular şi a evoluat până în minutul 52, în timp ce Sergiu Suciu a debutat în acest sezon pentru Torino, învingătoare cu 3-2 în faţa Sienei, intrând în ultimele zece minute.

Olympique Lyon este noul lider din Ligue I, după ce a câştigat cu 2-1 în deplasarea de la Troyes, în timp ce principalele sale contracandidate nu au reuşit să se impună.

Paris St. Germain a fost ţinută în şah acasă de Ajaccio, la care Mutu a jucat 86 de minute, corsicanii obţinând o remiză importantă (0-0), iar Marseille a pierdut cu 3-1 pe terenul lui Sochaux.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close