Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Ibrahimovic a fost desemnat cel mai bun jucător din Serie A, la Oscarurile fotbalului italian

Ibrahimovic a fost desemnat cel mai bun jucător din Serie A, la Oscarurile fotbalului italian

Ibrahimovic a fost desemnat cel mai bun jucător din Serie A, la Oscarurile fotbalului italian
de M.T.    |    24 Ian 2012   •   09:49

AC Milan a dominat Oscarurile fotbalului italian, tradiţionalele premii anuale care se acordă în urma voturilor jucătorilor din Serie A.

Suedezul Zlatan Ibrahimovic a plecat acasă cu cele mai importante distincţii, acordate celui mai bun stranier şi celui mai bun jucător în absolut.

Actuala campioană a Italiei a dat şi cel mai bun fundaş, brazilianul Thiago Silva, cel mai bun antrenor, Massimiliano Allegri, şi cel mai bun jucător din Serie B, Stephen El Shaarawy, acesta din urmă obţinând premiul pentru evoluţiile sale din sezonul trecut în tricoul Padovei.

Udinese a fost desemnat clubul anului, iar goalkeeperul friulanilor, slovenul Samir Handanovic, a primit trofeul pentru cel mai bun portar.

Nicola Rizzoli a fost votat cel mai bun arbitru din Serie A, în timp ce uruguayanul Edinson Cavani a primit premiul pentru golgheterul anului.

De asemenea, la gala care a avut loc la Milano, Fabio Cannavaro şi Alessandro Del Piero au primit premii pentru întreaga activitate, iar lui Fabio Capello, fost antrenor la Milan, Roma şi Juventus, i-a fost înmânat un premiu special din partea jurnaliştilor.

Echipa ideală a anului în Serie A are următoarea componenţă: Handanovic (Udinese) - Maggio (Napoli), Thiago Silva (Milan), Ranocchia (Inter)/Nesta (Milan), Armero (Udinese) - Hamsik (Napoli), Marchisio (Juventus)/Thiago Motta (Inter), Boateng (Milan) - Di Natale (Udinese), Ibrahimovic (Milan), Cavani (Napoli).


×
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close