Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Palatul Buckingham se transformă în stadion pentru o zi

Palatul Buckingham se transformă în stadion pentru o zi

Palatul Buckingham se transformă în stadion pentru o zi
de M.T.    |    07 Oct 2013   •   12:52

Palatul Buckingham, rezidenţa din Londra a Reginei Angliei, va deveni pentru o zi teren de fotbal, urmând să găzduiască un meci de amatori pentru a va marca 150 de ani la înfiinţarea Federaţiei Engleze.

Partida, contând pentru Southern Amateur League, se va disputa între Civil Service FC, singura echipă care a supravieţuit dintre cele care au fondat Federaţia Engleză pe 26 octombrie 1963, şi Polytechnic FC, club format în 1875.

Civil Service FC - Povestea clubului care a pus bazele fotbalului modern şi le-a bătut pe Real şi Barcelona la ele acasă


O asemenea întâlnire de gală nu putea avea decât un arbitru pe măsură, astfel că cele două echipe de amatori vor fi fluierate la centru de Howard Webb, cel care a condus finala Cupei Mondiale din 2010.

Idea unui astfel de eveniment i-a aparţinut Prinţului William, Duce de Cambridge şi preşedinte al FA, iar regina a acceptat propunerea nepotului său de a-şi pune la dispoziţie reşedinţa din capitala Marii Britanii.

În cadrul aceluiaşi eveniment, care va avea loc luni, Prinţul William va premia 150 de voluntari.

Nu este pentru prima oară când Palatul Buckingham este gazda unui eveniment sportiv. În anul 2000, două dintre legendele tenisului, John McEnroe şi Bjorn Borg, au disputat un meci demonstrativ aici.

De asemenea, unul din cele mai importante obiective turistice din Londra a fost locul în care au fost organizate două meciuri de box, unul în 1873, atunci cân Şahul Persiei era rezident în Palat, şi unul în anii '50, potrivit BBC.

„Cu toţii am căzut de acord că este mult mai bine decât să jucăm pe Wembley şi că va fi ceva ce vom povesti nepoţilor”, a declarat Geoff Brown, managerul celor de la Polytechnic, pentru CNN.

În acelaşi timp, unul dintre jucătorii emblematici ai Civil Service FC, Ryan Cameron, fost jucător profesionist în Scoţia, consideră că acest meci este „o şansă unică în viaţă” şi a recunoscut că, iniţial, a uitat să-i spună soţiei despre partidă.

„Ştiam că meciul se va juca în Londra, dar majoritatea dintre noi am presupus că se va întâmpla pe stadionul unei echipe din Premier League. Atunci când am aflat că se va întâmpla la palatul, am fost luaţi prin surprindere”, a mai spus Cameron.

Ofiţerul de presă al Palatului Buckingham a precizat într-un comunicat că este de aşteptat ca Regina Elisabeta a II-a să se numere printre spectatori, alături de oaspeţii celor două echipe, însă accesul publicului nu va fi permis.

×
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close