Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Uzbekul Server Djeparov a fost desemnat cel mai bun fotbalist asiatic din 2011

Uzbekul Server Djeparov a fost desemnat cel mai bun fotbalist asiatic din 2011

Uzbekul Server Djeparov a fost desemnat cel mai bun fotbalist asiatic din 2011
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    24 Noi 2011   •   12:23

Mijlocaşul naţionalei Uzbekistanului Server Djeparov a fost desemnat cel mai bun fotbalist asiatic al anului 2011, o distincţie pe care o primeşte a doua oară în carieră, egalându-l astfel pe japonezul Hidetoshi Nakata.

Djeparov (29 de ani) a avut un rol important în parcursul Uzbekistanului la Cupa Asiei din acest an, competiţie la care a ajuns în semifinale, fiind desemnat de două ori jucătorul meciului, împotriva Qatarului şi a Chinei.

Festivitatea de înmânare a premiului a avut loc în Malaysia, la Kuala Lumpur, la ea participând si preşedintele FIFA, Sepp Blatter.

Jucător uzbek a câştigat competiţia în care au mai fost nominalizaţi Hadi Aghily (Iran), Koo Ja-Cheol (Coreea de Sud), Yeom Ki-Hun (Coreea de Sud), Keisuke Honda (Japonia) şi Shinji Kagawa (Japonia).

 O clauză controversată afectează însă credibilitatea distincţiei, deoarece AFC a decis că doar jucătorii care sunt de faţă la ceremonia în care se înmânează premiul sunt eligibili. Astfel, Shinji Kagawa (Borussia Dortmund) şi Keisuke Honda (TSKA Moscova), cu o contribuţie decisivă la câştigarea Cupei Asiei de către Japonia au pierdut orice şansă de a câştiga, deoarece au fost implicaţi în meciurile din Liga Campionilor din această săptămână.

AFC a anunţat însă că va lua în considerare schimbarea acestei reguli controversate.

Sunt foarte fericit că am câştigat acest titlu pentru a doua oară, după ce am mai făcut-o în 2008. Cred că oricine visează la asta şi sper să mai am parte de astfel de bucurii în viitor”, a declarat Djeparov.

Mijlocaşul s-a transferat în luna iulie în Arabia Saudită, la Al Shabab, după ce a impresionat în Liga Campionilor Asiei, competiţie în care a evoluat pentru sud-coreenii de la FC Seoul.

În cadrul aceleiaşi gale, japoneza Aya Miyama a fost desemnată cea mai bună jucătoare, în timp ce Al Sadd (Qatar) a primit titlul de cel mai bun club. 

×
Subiecte în articol: Sepp Blatter Uzbekistan
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close