Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Agresorul lui Galamaz era drogat şi gestul său a fost premeditat. Vezi ce riscă

Agresorul lui Galamaz era drogat şi gestul său a fost premeditat. Vezi ce riscă

Agresorul lui Galamaz era drogat şi gestul său a fost premeditat. Vezi ce riscă
31 Oct 2011   •   10:43

Meciul de fotbal Petrolul Ploieşti - Steaua Bucureşti a fost oprit din cauza unui eveniment care nu face cinste sportului. Spre finalul primei reprize, când Mihai Costea se pregătea să execute penalty-ul de 2-0 pentru bucureşteni, un huligan pe nume Enache Ştefan Dragoş a pătruns pe teren, a alergat nestingherit 40 de metri şi l-a lovit cu un box metalic pe George Galamaz, provocându-i stelistului un traumatism cranian.

Conform surselor Gazetei Sporturilor, huliganul a calculat totul, împreună cu alţi prieteni, de mai bine de un an. Enache Ştefan Dragoş face parte dintr-o facţiune dură a galeriei Petrolului, numită "Drogaţii", iar acest grup l-a susţinut pe Valeriu Răchită să devină antrenorul "lupilor"! "Încă de atunci, de când a fost instalat Vivi, i-au spus: «După ce promovăm, la primul meci de acasă cu Steaua o să facem prăpăd, avem boală mare de tot pe stelişti!»". Huliganul locuieşte în comuna Păuleşti, iar etapa trecută, la Mioveni, a făcut deplasarea cu galeria Petrolului, care pe toată durata partidei a înjurat Steaua şi a anunţat evenimentul de aseară prin scandări de genul: "Stelişti, nu veniţi la Ploieşti, că vă nenorocim!".

VEZI AICI REACŢIA PRESEI INTERNAŢIONALE

Observatorul de Prahova menţionează că Enache chiar a respectat blazonul grupului din care face parte şi că s-a drogat înainte de meci. "După ce a fost reţinut de jandarmi, Enache a fost condus la Spitalul Judeţean Ploieşti, unde i s-au recoltat probe de sânge. Rezultatele preliminare au arătat că huliganul consumase droguri înainte de a intra pe stadion, cel mai probabil amfetamine. Testele ar putea fi repetate la Institutul de Medicină Legală pentru confirmarea rezultatelor preliminare. Enache a mai declarat medicilor că a consumat mai multe doze de bere", informează observatorulph.ro.

Tot despre premeditare vorbeşte şi observatorul de joc, Paul Cazan. "Nu am văzut când a intrat fanul pe teren, dar cred că a fost vorba de premeditare. Au intrat trei pe teren, bodyguarzii au oprit doi şi l-au făcut scăpat pe unul. Altfel, nu-mi explic de ce n-a fugit nici unul după agresor! Măcar l-ar fi avertizat pe Galamaz şi nu se mai întâmpla nimic", a spus oficialul LPF.

Huliganul poate scăpa cu amendă
Paul Cazan spune că Petrolul riscă o suspendare drastică, dat fiind faptul că ei sunt recidivişti, în timp ce agresorul ar putea scăpa doar cu o amendă şi interdicţia de a intra pe stadioane timp ce cinci ani. "Doar dacă face plângere Galamaz poate ajunge la puşcărie", a spus Paul Cazan.

Surse judiciare susţin pentru GSp că huliganul ar putea primi o pedeapsă cu închisoarea până la trei ani. "Agresorului i-a fost deschis dosar penal pentru lovire şi alte violenţe, perturbarea liniştii publice şi ultraj contra bunelor moravuri", a spus un reprezentant al Jandarmeriei.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close