Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Anunţ oficial: 9 cluburi din Liga I riscă depunctarea. Burleanu: "Sistemul trebuie protejat"

Anunţ oficial: 9 cluburi din Liga I riscă depunctarea. Burleanu: "Sistemul trebuie protejat"

Anunţ oficial: 9 cluburi din Liga I riscă depunctarea. Burleanu: "Sistemul trebuie protejat"
20 Oct 2015   •   17:52

Directorul Administraţiei de Licenţiere din cadrul FRF, Viorel Duru, va propune Comisiei de Disciplină, la 15 noiembrie, depunctarea cluburilor care au încălcat fair-play-ul finaciar, aplicat în premieră în Liga I în actualul sezon.

Conform unui comunicat publicat, marţi, pe site-ul FRF, nouă dintre cele 14 cluburi ale Ligii I au raportat la 30 iunie datorii către angajaţi şi alte grupări. Acestea aveau ca termen limită pentru achitarea restanţelor data de 30 septembrie, în caz contrar putând fi penalizate cu deducerea a câte un punct pentru fiecare categorie de datorii.

Un al doilea termen în cadrul fair-play-ului financiar este 31 octombrie, dată la care cluburile vor fi sancţionate cu deducerea a încă două puncte pentru fiecare categorie de datorii. În total un club care încalcă fair-play-ul financiar poate fi sancţionat cu maximum şase puncte, trei pentru datoriile către alte grupări şi trei pentru cele către angajaţi.

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat că este îngijorător faptul că grupările din Liga I nu au înţeles că trebuie să îşi plătească datoriile.
"Este o repercursiune a celor stabilite din punct de vedere financiar a acestui sistem, trebuie să ai acea stabilitate. E îngrijorător deoarece cluburile nu au înţeles că trebuie să-şi plătească toate datoriile. Ştiau că va veni o astfel de zi în care situaţia financiară a clubului e monitorizată. E unul dintre elementele introduse anul trecut în sistemul acesta de licenţiere. E o problemă, dar avem un sistem de licenţiere care trebuie protejat. Nu poţi să rămâi în bătaia vântului cu salarii neplătite. Sistemul trebuie protejat şi continuat cu orice preţ", a spus preşedintele FRF.

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close