Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Jean Pădureanu: Nu mai sunt oameni de onoare ca să faci un blat

Jean Pădureanu: Nu mai sunt oameni de onoare ca să faci un blat

Jean Pădureanu: Nu mai sunt oameni de onoare ca să faci un blat
08 Sep 2010   •   11:23

Cel mai longeviv preşedinte de club din România, Jean Pădureanu, spune că în fotbalul nostru nu se mai fac "blaturi" pentru că nu mai există oameni de onoare. Despre el a declarat într-un interviu pentru Adevărul că a răzbit în viaţă prin bun simţ, corectitudine şi omenie, iar asta l-a ajutat să îşi facă mulţi prieteni.

Jean Pădureanu este la conducerea Gloriei Bistriţa de 46 de ani, fiind numit în această funcţie încă de pe vremea când era fotbalist. "Era degringoladă la club şi s-a decis ca în conducere să fie numit un jucător. Colegii au fost cei care m-au susţinut. Adevărul este că nici eu nu am stat cu mâinile în sân. Atunci chiar că am fost cu coate-tari. Şi uite, că din '64 până acum tot la Gloria am rămas. O viaţă întreagă", a declarat "Tata Jean".

Se gândeşte să se retragă, dar spune că de 10 ani se tot gândeşte pe cine să lase în locul lui. Se mândreşte şi cu faptul că, alături de Steaua şi Dinamo, Gloria condusă de el nu a retrogradat niciodată din prima ligă. Poate că l-a ajutat şi "Cooperativa", un sistem de meciuri aranjate din anii '90, când echipele mici îşi făceau campionatul mai liniştit cu ajutorul principiului "eu bat acasă, tu baţi la tine, fără egaluri nesatisfăcătoare".

"Eu pot să vă spun doar că am respectat acel aşa-zis moment zero al fotbalului românesc. Acum nu se mai fac blaturi, sunt bani mulţi la mijloc. Nimeni nu-şi permite să cedeze vreun meci. Şi în plus, nu mai sunt oameni de onoare ca să faci un blat", a declarat Jean Pădureanu.

Antena3.ro



×
Subiecte în articol: Jean Padureanu Gloria Bistrita
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close