Jocurile Paralimpice 2016. Cine este Alex Bologa, românul care i-a adus României prima medalie la Jocurile Paralimpice de la Rio

de D.G.    |    09 Sep 2016   •   10:40
Jocurile Paralimpice 2016. Cine este Alex Bologa, românul care i-a adus României prima medalie la Jocurile Paralimpice de la Rio Foto: Facebook/ Comitetul National Paralimpic, Romania

Clujeanul Alex Bologa, care va împlini 21 de ani în luna noiembrie, a cucerit joi medalia de bronz în concursul de judo, la categoria 60 de kilograme, după ce l-a învins prin ippon în meciul decisiv pe uruguaianul Henry Borges.

Alexandru Bologa este nevăzător şi practică judoul de şase ani, fiind antrenat de Geanina Andreica şi Tamas Gergely, scrie prosport.ro.

Alex Bologa s-a pregătit pentru Jocurile Paralimpice alături de lotul olimpic feminin, la Poiana Braşov. Nu a cerut niciun moment condiţii speciale. S-a antrenat cot la cot cu ceilalţi sportivi şi în acelaşi timp cu aceştia. Până la sală a venit de fiecare dată ţinându-se de unul dintre colegi.

Alex a văzut până pe la vârsta de şase ani, după care vederea i-a slăbit până când nu a mai zărit mai nimic. Nu s-a ascuns în spatele handicapului de vedere şi poate fi considerat un model. Practică judoul de şase ani şi este în acest moment student la două facultăţi.

Medalia de bronz de la Paralimpiadă îi va aduce un premiu de 15.000 de euro, ce poate fi dublat.

Citește și Românul Alex Bologa, medaliat cu bronz la Jocurile Paralimpice

x close