Antena 3 CNN Sport Off Sport Fabuloasa poveste a Oksanei Şuşovitina, cea mai bătrână gimnastă din lume. Și-a salvat fiul prin gimnastică!

Fabuloasa poveste a Oksanei Şuşovitina, cea mai bătrână gimnastă din lume. Și-a salvat fiul prin gimnastică!

Fabuloasa poveste a Oksanei Şuşovitina, cea mai bătrână gimnastă din lume. Și-a salvat fiul prin gimnastică!
Sursa foto: Foto:Oksana Chusovitina/Facebook
16 Aug 2016   •   14:42

Oksana Şuşovitina a participat, la 41 de ani, pentru a şaptea oară la Jocurile Olimpice, acolo unde a reprezentat ţara ei natală, Uzbekistan. Şuşovitina, campioană olimpică în 1992, a mai concurat pentru Uniunea Sovietică, Comunitatea Statelor Independente şi Germania, scrie adevarul.ro.

Oksana Şuşovitina (Uzbekistan) s-a clasat pe locul 7 în finala de sărituri de la Rio (14.833). Sportiva de 41 de ani l-a depăşit astfel pe gimnastul bulgar Iordan Iovcev, care bifase în 2012 a şasea participare olimpică.

Unul dintre motivele pentru care aceasta continuă să concureze este acela că banii câştigaţi din gimnastică o ajută foarte mult pe sportivă să-i asigure băiatului ei, bolnav de leucemie, tratamentele necesare.

”Și-a salvat fiul prin gimnastică. În 1999, Şuşovitina a devenit mamă. Numai că în 2002 fiul său a fost diagnosticat cu leucemie. Doi antrenori din Germania au chemat-o pe Oksana să concureze pentru clubul lor din Köln, iar cu banii obţinuţi din premiile concursurilor la care participa să-i plătească tratamentul băiatului. Mai mult, fanii gimnasticii din Germania au strâns prin donaţii banii necesari salvării copilului. În semn de recunoştinţă, Oksana a luat cetăţenia germană şi a cucerit pentru noua ei ţară o medalie olimpică, două la Mondiale şi patru la Europene. A concurat pentru Germania între 2006 şi 2012. Chiar şi acum, banii câştigaţi din gimnastică o ajută foarte mult pe sportivă să-i asigure băiatului tratamentele necesare, acesta fiind şi unul dintre motivele pentru care ea continuă să concureze la o vârstă atât de înaintată”, scrie adevarul.ro.

 

2. Şi-a salvat fiul prin gimnastică. În 1999, Şuşovitina a devenit mamă. Numai că în 2002 fiul său a fost diagnosticat cu leucemie. Doi antrenori din Germania au chemat-o pe Oksana să concureze pentru clubul lor din Köln, iar cu banii obţinuţi din premiile concursurilor la care participa să-i plătească tratamentul băiatului. Mai mult, fanii gimnasticii din Germania au strâns prin donaţii banii necesari salvării copilului. În semn de recunoştinţă, Oksana a luat cetăţenia germană şi a cucerit pentru noua ei ţară o medalie olimpică, două la Mondiale şi patru la Europene. A concurat pentru Germania între 2006 şi 2012. Chiar şi acum, banii câştigaţi din gimnastică o ajută foarte mult pe sportivă să-i asigure băiatului tratamentele necesare, acesta fiind şi unul dintre motivele pentru care ea continuă să concureze la o vârstă atât de înaintată.

Citeste mai mult: adev.ro/obyymo

×
Subiecte în articol: JO2016 Uzbekistan
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close