Antena 3 CNN Sport Off Sport O sportivă din R. Moldova a fost vândută pe 50.000 de dolari

O sportivă din R. Moldova a fost vândută pe 50.000 de dolari

O sportivă din R. Moldova a fost vândută pe 50.000 de dolari
03 Iul 2013   •   16:39

Halterofila Cristina Iovu, sportiva anului 2012 în Republica Moldova, va reprezenta Azerbaidjanul la competiţiile internaţionale. Federaţia naţională de haltere de peste Prut şi-a dat acceptul, în schimbul a 50 de mii de dolari, ca sportiva să reprezinte statul azer, relatează publika.md.

În schimbul acestei sume sportiva moldoveancă, a fost cedată statului azer şi va debuta pentru ţara adoptivă pe 7 iulie, la Universiada Mondială de la Kazan.

Potrivit Federaţiei de Haltere de la Chişinău, banii primiţi de la azeri au fost deja cheltuiţi pe echipamente.
"Noi am fost nevoiţi să acceptăm ceea ce ni s-a propus. Dacă nu dădeam această permisiune, peste un an ea oricum avea dreptul să participe pentru Azerbaidjan şi noi nu vedeam nici aceşti 50 de mii", a declarat fostul antrenor al Cristinei Iovu, Sergiu Creţu.


Încercând să dea o explicaţie pertinentă, ministrul Tineretului şi Sportului moldav, Octavian Bodişteanu, spune că halterofila s-ar fi îndrăgostit de un bărbat din Azerbaidjan.
"Cum am putea noi să interzicem unei fete să se îndrăgostească. Poate sunt lucruri pe care noi nu le cunoaştem pe deplin", a declarat demnitarul.

Anul trecut, Cristina Iovu a cucerit pentru Moldova medalia de aur la Europene şi medalia de bronz la Olimpiada de la Londra. Sportiva a plecat în Azerbaidjan în cantonament la începutul anului şi de atunci nu a mai revenit în Republica Moldova.

×
Subiecte în articol: Azerbaidjan
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close