Antena 3 CNN Sport Premieră în fotbalul românesc: Meciul Sepsi - FC Craiova a fost oprit definitiv din cauza scandărilor xenofobe

Premieră în fotbalul românesc: Meciul Sepsi - FC Craiova a fost oprit definitiv din cauza scandărilor xenofobe

Meciul Sepsi - FCU Craiova a fost întrerupt din cauza scandărilor xenofobe la jumătatea primei reprize, după ce suporterii olteni au strigat vorbe jignitoare la adresa ungurilor. Fanii au continuat cu insultele.

Premieră în fotbalul românesc: Meciul Sepsi - FC Craiova a fost oprit definitiv din cauza scandărilor xenofobe
Sursa foto: Hepta | SportPictures / Bogdan Balas/SPORT PICTURES
de Ştefan Petrică    |    30 Ian 2023   •   11:46

Meciul a fost suspendat pentru 10 minute, iar la revenirea jucătorilor pe teren, manifestările xenofobe ale spectatorilor au continuat. Ca atare, arbitrul Andrei Chivulete a oprit meciul de tot.

"Pentru prima dată s-a luat în sfârșit decizia corectă, care cred că este o decizie foarte importantă și bună.

Arbitrul a oprit meciul din cauza manifestărilor anti-maghiare. Problema va fi evaluată în continuare de către comisia de disciplină a Federației, pe baza raportului arbitrului.

Rezultatul ar trebui să fie 3 la 0 în favoarea noastră", a scris primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, pe pagina lui de Facebook.

Citește și:  A fost arătat primul cartonaș alb într-un meci oficial de fotbal. Reacția suporterilor: "A arătat partea greșită"

Comunicatul dat de Galeria din Craiova după oprirea meciului a pus paie pe foc.

"Am luat parte la un nou atac la adresa integrării naționale din partea minoritarilor cu complicitatea statului român.

Nu vom accepta niciodată ca un meci pe teritoriul României să fie prezentat într-o altă limbă decât cea națională, ca tribunele să fie împânzite de steaguri separatiste sau ca cetățenii români să fie huiduiți de minoritățile care populează această zonă.

Acțiunile noastre vor deveni din ce în ce mai drastice", potrivit comunicatului Galeriei FCU Craiova.

Pe de altă parte, finanțatorul SEPSI avertizează și el că schimbă foaia.

"Acel comunicat chiar m-a deranjat. Dacă nu e să punem problema așa, atunci o să schimbăm și noi foaia. Eu încerc să fiu om cu toată lumea și unde ajung? Nu vreau deloc să câștig cu 3-o acest meci", a declarat Laszlo Dioszegi, finanțator SEPSI.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close