Antena 3 CNN Sport Răspunsul oficial primit de Simona Halep de la Federația Internațională de Tenis, după ce sportiva a izbucnit

Răspunsul oficial primit de Simona Halep de la Federația Internațională de Tenis, după ce sportiva a izbucnit

Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) a transmis vineri prin intermediul Twitterului că nu are implicare în judecarea cazului sportivei Simona Halep.

Răspunsul oficial primit de Simona Halep de la Federația Internațională de Tenis, după ce sportiva a izbucnit
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Apr 2023   •   17:33

Potrivit comunicatului, ITF nu este responsabilă de acest caz deoarece Programul Antidoping în Tenis este gestionat și aplicat de către Agenția Internaţională pentru Integritatea Tenisului (ITIA), în numele ATP, WTA, ITF și turneelor de Grand Slam.

La rândul său, ITIA a menționat că procedura este în desfășurare în acest caz conform Codului Antidoping Mondial.

Simona Halep, cea mai bună jucătoare de tenis din România, a anunțat pe 21 octombrie 2022, prin intermediul Instagramului, că a fost depistată pozitiv la un control antidoping pentru substanța interzisă roxadustat, clasificată ca eritropoietină (EPO) în regulamentele Agenției Mondiale Antidoping (AMA/WADA).

Halep, câștigătoarea a două titluri de Grand Slam la Roland Garros (2018) și Wimbledon (2019), a fost suspendată provizoriu conform articolului 7.12.1 din Programul Antidoping în Tenis (TADP) de către Agenția pentru Integritatea Tenisului (ITIA) și risca o suspendare de până la patru ani.

Citește și: Simona Halep, despre cum i-a ajuns substanţa interzisă în corp: "Nu am consumat niciodată, în mod conştient"

Halep a negat ferm că ar fi utilizat în mod conștient vreodată o substanță interzisă.

Sportiva a menționat că ITF a solicitat anularea audierii programate pentru 24 martie, dar ea a refuzat deoarece regula stipulează că un jucător suspendat provizoriu are dreptul să fie audiat de urgență.

Halep a exprimat frustrarea că procesul durează prea mult și că a cerut ridicarea suspendării pentru a putea juca, însă a fost refuzată.

O nouă audiere este posibil să aibă loc "pe 28 mai", iar Simona Halep și-a exprimat nerăbdarea: "Nu cer tratament special. Vreau doar să fiu judecată: cât mai trebuie să aştept?"

×
Subiecte în articol: Simona Halep reactie tenis dopaj
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close