Antena 3 CNN Sport Sepp Blatter a demisionat de la conducerea FIFA

Sepp Blatter a demisionat de la conducerea FIFA

Sepp Blatter a demisionat de la conducerea FIFA
Sursa foto: Foto: Agerpres
02 Iun 2015   •   20:11

La doar câteva zile după ce a fost reales la conducerea FIFA, Sepp Blatter şi-a dat demisia. El fusese reales pentru un al cincilea mandat, însă totul s-a întâmplat în mijlocul unui scandal planetar privind corupţia din fotbal.

Comitetul Executiv al FIFA va stabili, într-o reuniune de urgenţă, toate procedurile pentru organizarea unui nou congres extraordinar la care va fi ales un nou preşedinte al federaţiei. Acesta ar putea avea loc, cel mai probabil, anul viitor.  Într-o conferinţă de presă Blatter a declarat:

"FIFA are nevoie de o revizuire profundă. Deşi eu am un madat de la membrii FIFA, nu simt că aş avea un mandat de la întreaga lume a fotbalului - fani, jucători, cluburi, oamenii care trăiesc, respiră şi iubesc fotbalul la fel de mult precum o facem şi noi la FIFA."

Acesta spune că vrea ca alegerea noului preşedinte să fie cât mai curând.

"De asemenea am decis să renunţ la mandatul meu la un congres al adunării elective. Voi continua să îmi exercit funcţia ca preşedinte al FIFA până la acele alegeri. Următorul congres ordinar al FIFA va avea loc pe 13 mai 2016 în Mexico City. Asta va crea o amânare deloc necesară aşa că voi îndemna comitetul executiv să organizeze un Congres Extraordinar pentru alegerea succesorului meu cu proxima ocazie."

Citeşte şi: 

Ales pentru al cincilea mandat în fruntea FIFA, Sepp Blatter iese la atac: Nu a fost o coincidenţă

Blatter, al cincilea mandat la conducerea FIFA

Demisia lui vine în contextul fondul scandalului de corupţie în care 14 foşti şi actuali oficiali FIFA au fost acuzaţi de luare de mită şi spălare de bani.

Scandal la vârful conducerii FIFA

Scandalul care vizează FIFA a început după ce 14 persoane, printre care doi vicepreşedinţi FIFA şi şapte oficiali, au fost vizate şi acuzate de corupţie.Şapte oficiali ai federaţiei mondiale au fost reţinuţi, miercuri, la Zurich. Acesta sunt cercetate pentru luare de mită şi primirea de alte foloase. Faptele ar fi fost comise de la începutul anilor 1990 şi până în prezent, totalizând peste 100 de milioane de dolari.

Parchetul elveţian a confiscat şi documente electronice de la sediul FIFA într-un caz de "spălare de bani şi management defectuos", în procesul de atribuire a organizării Cupei Mondiale, ediţiile din 2018 şi 2022.

Citeşte şi: 

CUTREMUR la FIFA: Şapte oficiali de rang înalt, reţinuţi pentru CORUPŢIE. UEFA cere amânarea alegerilor pentru şefia FIFA

Luis Figo: Astăzi, FIFA a pierdut, fotbalul a pierdut

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close