Antena 3 CNN Sport Un fotbalist ucrainean din Spania vrea să întrerupă cariera ca să meargă la război împotriva Rusiei: "Nu dorm deloc. Soția mea plânge de 10 ori pe zi, este incredibil, sunt speriați de moarte"

Un fotbalist ucrainean din Spania vrea să întrerupă cariera ca să meargă la război împotriva Rusiei: "Nu dorm deloc. Soția mea plânge de 10 ori pe zi, este incredibil, sunt speriați de moarte"

Rusia a declarat joi război Ucrainei, situația afectând și lumea sportului și a fotbalului, în special. Un fotbalist ucrainean ce evoluează în Spania a afirmat că este dispus să își întrerupă temporar cariera pentru a merge la război pentru Ucraina, împotriva Rusiei.

Un fotbalist ucrainean din Spania vrea să întrerupă cariera ca să meargă la război împotriva Rusiei: "Nu dorm deloc. Soția mea plânge de 10 ori pe zi, este incredibil, sunt speriați de moarte"
Sursa foto: br.noticias.yahoo.com
de Claudia Popovici    |    25 Feb 2022   •   20:37

Fotbalul european și mondial a făcut deja gesturi simbolice pentru a condamna agresiunea Rusiei, Parisul înlocuind Sankt Petersburgul ca oraș gazdă pentru finala Ligii Campionilor din acest sezon.

Joi, jucătorii de la Napoli și Barcelona s-au reunit pentru a afișa un banner cu mesajul „Stop War" (Opriți războiul n.r.) înaintea confruntării din Europa League, din orașul italian.

Problema este, în mod natural, una stringentă și pentru diaspora fotbaliștilor ucraineni care își desfășoară activitatea în străinătate, în condițiile în care națiunea lor este într-o situație periculoasă.

Fundașul lui Sporting Gijon, Vasyl Kravets, a fost scutit de la antrenamentul cu coechipierii săi, deoarece jucătorul a fost solicitat să vorbească cu presa, el condamnând situația din țară.

Fundașul stânga a fost selecționat în naționala țării sale până la nivelul Under-21 și a petrecut o perioadă în La Liga, la clubul Leganes, dar acum este dispus să facă o pauză în cariera sa de fotbalist.

Kravets a declarat într-un interviu pentru Radio Marca: „Ucid oameni, civili, în spitale... este numai vina lui Putin, nu vreau să spun că este vina Rusiei, ci a lui Putin.

Noi suntem o țară care vrea să trăiască în pace. Nu vrem să atacăm pe nimeni, vrem să trăim bine și calm".

Kravets a continuat spunând că, deși nu are experiență în mânuirea armamentului și se opune violenței, este dispus să se întoarcă în Ucraina pentru a ajuta rezistența națiunii sale.

„Spun adevărul: vreau să merg la război și să-mi ajut poporul", a adăugat el. „Dar nu pot ajuta pentru că nu știu să trag, să mă mișc, să reîncarc o armă... dar adevărul este că vreau să ajut.

Dacă aș putea merge, aș merge - pentru a-mi apăra țara. Este obligatoriu pentru inima ucrainenilor."

Tânărul de 24 de ani a continuat: „Aproape toate aeroporturile noastre sunt blocate. Dacă țara mea are nevoie de toată lumea pentru a ne apăra țara, eu plec. Voi vorbi cu Sporting și voi pleca".

Jucătorul a continuat să descrie situația dificilă cu familia sa, care a rămas în Ucraina și care ar putea avea viața pusă în pericol din cauza situației.

„Îi sun și le spun: "Înveselește-te", iar ei spun "mulțumesc", dar nu pot face altceva. Și după 30 de minute... sun din nou", a adăugat Kravets.

"Nu dorm deloc. Mama mă sună, aude focuri de armă... Mă antrenez, dar mă gândesc doar la țara mea, la familia mea...

Soția mea plânge de 10 ori pe zi, este incredibil, sunt speriați de moarte".

×
Subiecte în articol: fotbalist Spania Vasyl Kravets
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close