Antena 3 CNN Timp liber Cel mai fericit om din lume își dezvăluie secretele. Ce trebuie să facem pentru o viață împlinită

Cel mai fericit om din lume își dezvăluie secretele. Ce trebuie să facem pentru o viață împlinită

Cel mai fericit om din lume își dezvăluie secretele. Ce trebuie să facem pentru o viață împlinită
Sursa foto: Foto: Pixabay
01 Aug 2017   •   16:06

Matthieu Ricard (69 de ani), celebrul călugăr tibetan considerat de cercetători „cel mai fericit om din lume“, a dezvăluit câteva dintre secretele sale pentru o viaţă frumoasă, liniştită şi împlinită.

Specialist în genetică şi apropiat al lui Dalai Lama, francezul Matthieu Ricard a abandonat totul pentru a deveni călugar tibetan într-o mănăstire din Himalaya, convins fiind că oricine poate fi pe deplin fericit dacă învaţă cum să-şi antreneze mintea în acest sens.

Ricard a fost desemnat „cel mai fericit om din lume“ după ce timp de 12 ani neuorologul Richard Davidson, de la Universitatea Wisconsin (SUA), i-a scanat creierul în timpul şedinţelor de meditaţie cu ajutorul a 256 de senzori. Rezultatele au arătat o activitate crescută în cortexul prefontal stâng spre deosebire de cel drept, fapt ce indică o capacitate mărită de a simţi starea de fericire şi o predispoziţie redusă la nefericire.

Mai multe, AICI

×
Subiecte în articol: fericire
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close