Antena 3 CNN Timp liber Film Doliu în lumea filmului! Actrița Sue Lyon, interpreta Lolitei, a murit la 73 de ani

Doliu în lumea filmului! Actrița Sue Lyon, interpreta Lolitei, a murit la 73 de ani

Actriţa americană Sue Lyon, cunoscută pentru interpretarea personajului Lolita din filmul cu acelaşi nume de Stanley Kubrick, adaptare a romanului lui Vladimir Nabokov, a murit la vârsta de 73 de ani, relatează sâmbătă AFP care citează New York Times.

Doliu în lumea filmului! Actrița Sue Lyon, interpreta Lolitei, a murit la 73 de ani
Sursa foto: Foto: youtube.com
28 Dec 2019   •   23:03

Potrivit cotidianului american, care citează o sursă apropiată actriţei, aceasta a murit joi seara, în Los Angeles.

Născută în iulie 1946, ea a fost aleasă la 14 ani pentru a juca în filmul lui Kubrick, lansat în 1962. Pentru interpretarea acestui rol, Sue Lyon a câştigat un Glob de Aur.

Regizorul a dorit ca actriţa aleasă să aibă o vârstă mai mare faţă de cea a personajului Lolita din cartea lui Nabokov, pentru a evita scandalul.

Pentru a scăpa de cenzură, Kubrick a atenuat în mod voluntar aspectele cele mai provocatoare din romanul ce narează o relaţie pedofilă între o adolescentă şi un bărbat adult, care devine tatăl ei vitreg.

După cum reaminteşte New York Times, Nabokov a descris-o pe Sue Lyon drept "nimfa perfectă" pentru interpretarea Lolitei. Ulterior, el a declarat că i-ar fi plăcut să o vadă în acest rol pe actriţa franceză Catherine Demongeot ("Zazie dans le Métro" - 1960).

După "Lolita", Sue Lyon a jucat în aproximativ douăzeci de alte filme înainte de a-şi încheia cariera, în 1980.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close