Antena 3 CNN Timp liber Film Filmul românesc Morgen se luptă cu alte 62 de pelicule pentru nominalizarea la Oscar

Filmul românesc Morgen se luptă cu alte 62 de pelicule pentru nominalizarea la Oscar

Filmul românesc Morgen se luptă cu alte 62 de pelicule pentru nominalizarea la Oscar
14 Oct 2011   •   11:44

Organizatorii premiilor Oscar au anunţat joi seara că au primit în acest an filme din 63 de ţări pentru concursul de "cel mai bun film străin", printre care se află şi lungmetrajul românesc Morgen, în regia lui Marian Crişan.

Premiile Oscar, care sunt acordate de Academy of Motion Picture Arts and Sciences, sunt cele mai râvnite în lumea filmului, iar nominalizarea la categoria filmelor străine atrage un prestigiu care ajută acele pelicule să atragă şi mai mulţi spectatori.

Academia va reduce lista de 63 de filme la doar cinci nominalizări, care vor fi anunţate pe 24 ianuarie. Premiile vor fi acordate la gala din 26 februarie de la Los Angeles.

Filmul „Morgen”, în regia lui Marian Crişan, o coproducţie România - Franţa - Ungaria, prezintă povestea unui pescar amator care descoperă un emigrant de origine kurdă care încearcă să treacă graniţa. Emigrantul îi ofera pescarului bani pentru a-l ajuta, iar acesta din urma îi acceptă, fără a înţelege însă şi de ce îi sunt oferiţi.

Lista completă a filmelor care se luptă pentru nominalizare poate fi văzută pe site-ul Academiei, la http://www.oscars.org.


 

×
Subiecte în articol: oscar premiile Oscar nominalizare
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close