Oscars Night: covor roșu și scurtmetraje de Oscar la NexT

04 Mar 2014   •   15:25
Pe 4 aprilie, la doar o lună de la gala premiilor Oscar, Festivalul Internațional de Film NexT (3 – 7 aprilie) își așteaptă spectatorii la o seară cu filme de Oscar și covor roșu, la CinemaPRO din București, la ora 21.00. Unul dintre cele mai populare programe din festival, Oscars Night va aduce, în premieră, cele cinci filme nominalizate la trofeul pentru Cel mai bun scurtmetraj, inclusiv câștigătorul categoriei, emoționantul Helium, în regia lui Anders Walter.

Anul trecut, seara de scurtmetraje de Oscar a fost sold out la Cinema Patria. Cele cinci filme sunt oferite și în acest an de canalul ShortsTV.

Trofeul pentru Cel mai bun scurtmetraj a plecat în Danemarca, pentru povestea emoționantă a unui băiețel care suferă de o boală incurabilă și care își construiește, cu ajutorul unui îngrijitor din spital, o imagine fantastică a lumii de dincolo. Regizorul Anders Walter a combinat efectele speciale cu imaginile filmate, într-un scurtmetraj care i-a impresionat pe membrii Academiei Americane de Film, Helium. „Le mulțumesc actorilor mei extraordinari și echipei fantastice care a lucrat fără nici un ban la acest film”, a spus Walter pe scena Oscarurilor.

Cele cinci povești sunt cât se poate de diferite. O mamă trebuie să ia decizia dificilă de a-și părăsi soțul abuziv în Avant que de tout perdre, o asistentă socială luată ostatică în Sierra Leone încearcă să salveze un băiat soldat care a luat parte la atrocități, în drama Aquel no era yo; un psihiatru (Martin Freeman) consultă un deținut care se crede Dumnezeu, în comedia cu umor absurd The Voorman Problem, iar o mamă se dă de ceasul morții să-și pregătească familia pentru o nuntă în amuzantul Do I Have to Take Care of Everything?.

Prețul unui bilet pentru Oscars Night este 20 lei, dacă este achiziționat în avans, și 25 lei, în ziua proiecției.

Abonamentele pentru cea de-a opta ediție a Festivalului Internațional de Film NexT vor fi puse în vânzare prin EventBook (eventbook.ro), începând cu data de 4 martie 2014.

Spotul video Oscars Night

Filmele din program:

Aquel No Era Yo/ That Wasn't Me, regia Esteban Crespo (Spania, 24’)

Avant Que De Tout Perdre/ Just Before Losing Everything, regia Xavier Legrand (Franța, 29)

Helium, regia Anders Walter (Danemarca, 23’)

Pitääkö Mun Kaikki Hoitaa?/ Do I Have to Take Care of Everything?, regia Selma Vilhunen (Finlanda, 7’)

The Voorman Problem, regia Mark Gill (Marea Britanie, 13)

***

Festivalul Internaţional de Film NexT este organizat de Societatea Culturală NexT. Cea de-a opta ediție va avea loc la Cinema Studio, Elvira Popescu, CinemaPro și Ceainăria Cărturești.

x close