Antena 3 Timp liber Fun Mircea Badea, dialog cu Andre Rieu: Dacă nu aveţi vioara acum, poate data viitoare

Mircea Badea, dialog cu Andre Rieu: Dacă nu aveţi vioara acum, poate data viitoare

12 Mar 2015   •   00:17

Andre Rieu, un violonist, dirijor și compozitor olandez care a scris istorie în lumea întreagă, a răspuns afirmativ invitaţiei în cadrul ediţiei de astăzi a emisiunii "Sinteza Zilei".

Chiar la începutul dialogului cu Mircea Badea, Andre Rieu a spus în română "Antena 3 este aici!". Realizatorul a glumit spunând că "suntem deja o echipă".

Mircea Badea a declarat că apreciază umorul de care violonistul a dat dovadă: " Îmi place atmosfera degajată şi umorul. Şi eu sunt un tip care apreciază umorul. Uneori nu îmi prea mai arde, dar în seara aceasta a fost foarte bine".

Pentru a menţine spiritul de glumă, Mircea Badea l-a întrebat pe dirijor unde ţine ascunsă vioara. Andre Rieu i-a răspuns imediat la glumă.

Rieu este cunoscut pentru înființarea Orchestrei Johann Strauss în 1987.

André Léon Marie Nicolas Rieu s-a născut pe 1 octombrie 1949 în orașul olandez Maastricht, în care părinții și cele două surori ale sale s-au mutat din Amsterdam. Tatăl său, André Rieu Sr., a fost dirijor al Orchestrei Simfonice Limburg și al Operei din Leipzig.[1] Acesta a murit în 1992 din cauza unui accident vascular cerebral, în urma căruia a rămas paralizat.[2] La vârsta de cinci ani, Rieu începe să ia lecții de vioară, fiind încurajat de tatăl său.

În 1967, după ce a părăsit școala de gramatică, André Rieu continuă să studieze vioara la conservatorul din Liège, iar mai târziu la conservatorul din Maastricht până în 1973. Printre profesorii lui s-au numărat Jo Jude și Herman Krebbers. În 1974 se mută la Conservatorul Regal din Bruxelles, unde profesor îi va fi André Gertier. Își termină studiile în 1977, când primește distincția „Premier Prix”.

×
Subiecte în articol: André Rieu Sinteza Zilei vioara dialog
Parteneri
x close