Antena 3 CNN Timp liber Fun Senzaţii incredibile într-un rollercoaster alpin fără frâne: Sari de pe şine sau dai peste urs

Senzaţii incredibile într-un rollercoaster alpin fără frâne: Sari de pe şine sau dai peste urs

Senzaţii incredibile într-un rollercoaster alpin fără frâne: Sari de pe şine sau dai peste urs
Sursa foto: Foto: dailypicksandflicks.com
22 Noi 2011   •   11:02

Nu mai este un secret de mult timp că Austriecii sunt maeştri în turism. Renumiţi pentru staţiunile de schi, austriecii reuşesc să valorifice la maximum potenţialul turistic şi, implicit, de divertisment, al munţilor.

Cel mai bun exemplu în acest sens este construirea de rollercoastere (montagne russe) alpine. Staţiunile montane din Austria sunt împânzite de asemenea oportunităţi de distracţie extremă.

Unui american i s-a părut atât de specială experienţa rollercoaster-ului alpin din staţiunea Mieders încât a filmat întreaga coborâre şi a postat-o pe youtube. Staţiunea tiroleză Mieders se află la o altitudine de aproape 1.000 m.

Coborârea durează peste 4 minute şi este fenomenală pentru că suportul rulează pe o singură şină amplificând astfel senzaţiile tari dobândite în urma porţiunilor extrem de abrupte combinate cu întoarcerile bruşte. Unde mai pui că nu există frâne.

Vezi mai jos o călătorie care îţi taie respiraţia

 


Cel mai lung astfel de rollercoaster alpin se află tot în Austria, la Imst. Are o lungime de 3,5 km. Punctul de pornire se află la o înălţime de 1.500 m, iar până la sosire coboară 500 m. Întreaga cursă durează 12 minute.

Spre deosebire de cel din Mieders, acest montagne russe alpin rulează pe două şine, vagonul fiind mai lat pentru o capacitate mai mare de persoane.

Vom avea vreodată şi în România aşa ceva?


×
Subiecte în articol: Austria munti statiune turism
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close