Antena 3 CNN Timp liber Mare atenţie! Ce se spune despre copiii concepuţi în perioada postului

Mare atenţie! Ce se spune despre copiii concepuţi în perioada postului

Mare atenţie! Ce se spune despre copiii concepuţi în perioada postului
Sursa foto: Foto: Pixabay
06 Apr 2017   •   08:22

Suntem în Postul Paştelui, perioadă în care oamenii ar trebui să aibă parte de o curăţirea sufletească şi trupească. Vă scriem mai jos ce spun preoţii cu privire la copiii concepuţi în post.

Ştim că o curăţire trupească înseamnă că pe întreaga perioadă a postului oamenii ar trebui să se abţină de la sex. “Omul aruncă însă roada la o parte, pentru că omul modern nu mai vrea copilul, ci numai plăcerea. Însă conceperea unui copil în perioada postului înseamnă că nu ai conştiinţă creştină. Neavând conştiinţa creştină, spun sfinţii părinţi ai Bisericii, pui în pericol atât viaţa ta, cât şi a copilului. Nu doar în sens fizic, ci mai grav, îi pui în pericol viaţa sufletească, identitatea, educaţia lui, iar toată viaţa sa va fi bulversată”, spune preotul Tănăsescu, conform adevarul.ro.

"Dacă vorbim de plăcerile trupeşti, ele sunt numai o parte a problemei, dar plăcerile trupului pleacă din plăcerile sufletului, pofta începe din suflet. Biserica recomandă postul şi în latura aceasta, a plăcerilor, pentru că este în sensul apostolului: lupta cu poftele", a adăugat preotul.

Unii oameni susţin că pruncii concepuţi în post ar putea fi blestemaţi. "Bietii prunci nu au nicio vină că au fost zămislisţi în post. Este adevărat, se recomandă această abstinenţă, tocmai pentru că nu este bine să fie zămisliti în post, dar dacă s-au zămislit, acuma ce e de făcut? Orice prunc este un dar al lui Dumnezeu", explică alt preot.

×
Subiecte în articol: pasti post postul Pastelui copii
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close