Antena 3 CNN Timp liber Muzică  Mersul la concerte te face să trăiești mai mult  

 Mersul la concerte te face să trăiești mai mult  

 Mersul la concerte te face să trăiești mai mult  
12 Ian 2019   •   11:15

Conform unui studiu efectuat în Marea Britanie, mersul la concerte te poate ajuta să trăiești mai mult! Oamenii de știință declară că doar 20 de minute la un concert: ”pot duce la o creștere de până la 21% în starea de bine”. Mai mult, conform acestora, mersul la astfel de evenimente: „leagă direct starea de bine cu o viață mai lungă cu până la nouă ani”. Această corelație poate însemna faptul că ar putea fi o legătură directă între numărul de concerte la care mergi și câți ani trăiești.  
  
Pentru a ajunge la aceste rezultate, participanții au luat parte la teste psihometrice și ale ritmului cardiac, în timp ce făceau activități de care se bucurau, precum mersul la concerte, yoga, și plimbatul câinelui. Rezultatele au arătat că cei care merg la concerte au avut o creștere de 25% în cum se simt depre ei însiși și apropiere față de alții, și o creștere de 75% în stimularea mentală.  
  
Chiar dacă acest studiu s-a uitat la evenimente, muzica în general este dovedită să crească starea de bine și de fericire. Așa că data viitoare când vrei să faci ceva pentru sănătate, consideră să mergi la un concert în loc de yoga! 
   

×
Subiecte în articol: muzica concerte
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close