Antena 3 CNN Timp liber Muzică Producătorul de muzică Phil Ramone, distins cu 14 premii Grammy, a murit

Producătorul de muzică Phil Ramone, distins cu 14 premii Grammy, a murit

Producătorul de muzică Phil Ramone, distins cu 14 premii Grammy, a murit
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
31 Mar 2013   •   09:32

Producătorul de muzică american Phil Ramone, pionier al înregistrărilor digitale, cofondator al casei de discuri A & R Recording, distins cu premii Grammy de 14 ori, a decedat sâmbătă, la New York, la vârsta de 72 de ani, anunţă familia artistului, citată de New York Times.
   
Decesul a fost anunţat de fiul artistului, Matthew. Acesta nu a oferit detalii despre cauza morţii, dar Phil Ramone fusese spitalizat în Manhattan, la sfârşitul lunii februarie, pentru tratarea unui anevrism aortic.
   
Phil Ramone, considerat unul dintre cei mai de succes producători muzicali din istorie, a colaborat cu unii dintre cei mai prestigioşi artişti din ultimii 50 de ani, printre care se numără Ray Charles, Frank Sinatra, Paul Simon, Billy Joel şi Barbara Streisand.
   
Lui Phil Ramone i se atribuie prima piesă muzicală comercială de mare succes lansată pe CD - albumul "52nd Street", al cântăreţului Billy Joel, din 1982.
   
Phil Ramone s-a născut în Africa de Sud în anul 1941, dar familia lui s-a mutat peste câţiva ani la New York.
   
Artistul a deschis propria casă de înregistrări - A & R Recording - la vârsta de 19 ani. De-a lungul carierei, Ramone a primit 14 premii Grammy, inclusiv titlul "producătorul anului", în 1981, şi trei titluri "albumul anului", pentru piesele "Still Crazy After All these Years" (Paul Simon - 1976), "52nd Street" (Billy Joel, 1980) şi "Genius Loves Company" (Ray Charles, 2005).
   
Ca inginer de sunet, Phil Ramone este autorul a numeroase inovaţii, fiind, printre altele, cel care a introdus sistemul de sunet digital "surround" în filme.

×
Subiecte în articol: deces
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close