Antena 3 CNN Timp liber Muzică Trupa Foo Fighters va lansa al şaptelea album de studio pe 11 aprilie

Trupa Foo Fighters va lansa al şaptelea album de studio pe 11 aprilie

Trupa Foo Fighters va lansa al şaptelea album de studio pe 11 aprilie
Sursa foto: Foto: mtv.ro
02 Feb 2011   •   16:25

Americanii de la  Foo Fighters au anunţat că îşi vor lansa cel de-al şaptelea album de studio pe data 11 aprilie a acestui an, potrivit nme.com.

Materialul, al cărui titlu nu a fost deocamdată dezvăluit, a fost produs de Butch Vig, celebrul producător muzical al trupei Nirvana. Pasaje din câteva piese de pe noul album au fost deja postate pe site-ul Foofighters.fm.

Solistul Dave Grohl, care va primi la sfârşitul acestei luni distincţia Godlike Genius la NME Awards, a colaborat pentru prima oară cu Krist Novoselic, colegul său din Nirvana, cu ocazia sesiunilor de înregistrări pentru noul album,după destrămarea acestei trupe celebre. Novoselic a cântat la bas pentru una dintre piesele incluse pe noul album.
   
Într-un interviu anterior, Grohl a declarat că acest material discografic este "cel mai heavy de până acum" dintre toate albumele lansate.

Foo Fighters este o trupă rock americană înfiinţată în 1995, în Seattle, de solistul şi chitaristul Dave Grohl, fost toboşar în trupa Nirvana, după destrămarea acestui grup în 1994, cauzată de sinuciderea lui Kurt Cobain. De-a lungul unei cariere de 15 ani, Foo Fighters a lansat şase materiale discografice de studio, dintre care trei au primit premiul Grammy pentru cel mai bun album rock al anului. Toate cele şase albume Foo Fighters au fost, de altfel, nominalizate la premiile Grammy.

×
Subiecte în articol: rock album
Parteneri
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close