Antena 3 CNN Timp liber Turism Blanes, ”poarta” spre Costa Brava

Blanes, ”poarta” spre Costa Brava

Blanes, ”poarta”  spre Costa Brava
25 Mai 2015   •   17:26
Patru kilometri de plajă de toate tipurile, ape cristaline numai bune pentru scufundări, zeci de clădiri medievale care încă păstrează amprentele gloriosului trecut și palmieri la umbra cărora să lenevești în voie... Nici nu este de mirare că Blanes este cea mai vizitată stațiune din Costa Brava.

Un amestec electric de stiluri ale clădirilor care domină orizontul, ruine ale unor castele și peisaje care te lasă fără grai, cam așa am putea descrie fostul sat de pescari. Atmosfera fascinanta și localnicii care te întâmpină cu fructe proaspete și cu bărcile pline de pește, par desprinse dintr-o altă lume.

Orașul are acel ceva care te convinge să străbați fiecare străduță, pentru a vedea unde duce. Surprinzător este, că fiecare potecă se laudă cu magazine cochete, taverne unde se servesc delicii tradiționale și adevărate oaze de relaxare. Grădinile Botanice ale liniștitei stațiuni sunt cele mai vizitate zone, de către turiștii în căutare de relaxare. Pinya Rosa și Mar I Murtra sunt flancate de palmieri, măslini și o mulțime de specii de plante care te încântă cu parfumul lor.

Dacă vii în oraș pentru plajă ai de ales din zeci de fâșii de nisip fin, prundiș sau stâncos.  Cea mai renumită este S’Abanell, dotată cu beach baruri, umbrelute si sezlonguri, dar și locul unde se organizează diverse petreceri animate sau tradiționale.

Odată cu apusul soarelui, poți asista la party-urile pe plajă, cu focuri de artificii și cocktailuri colorate, o variantă mai simplă a stațiunii Lloret de Mar, la fel de agitată. Tot aici, în fiecare an în luna iulie, se dă startul festivalului ”Focurile internaționale de artificii, Costa Brava”, așa că nu trebuie ratat un astfel de eveniment. Îmbină utilul cu plăcutul și plimbă-te cu bărcuța până la Sa Palomela, imensa stâncă care pare născută din mare și de unde se aprind cele mai multe artificii în cadrul evenimentului.

 

de Madalina Isar


Sejur Smart Voyage Costa Brava 

Hotel Neptuno 3*- de la 299 euro/persoană, 7 nopți de cazare cu demipensiune, transport cu avionul, transferuri, asistență turistică. Detalii pe www.besttourism.ro, call center 031/226332

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close