Antena 3 CNN Timp liber Turism Ce trebuie să ştie turiştii români care pleacă în Grecia. Formularul pe care trebuie să îl completeze

Ce trebuie să ştie turiştii români care pleacă în Grecia. Formularul pe care trebuie să îl completeze

Atenţie mare atunci când completaţi formularele pentru a pleca în Grecia. Nu trebuie să plătiţi nimic pentru completarea formularului, totul e gratuit. Situaţia a fost semnalată pe mai multe forumuri şi reţele de socializare.

Ce trebuie să ştie turiştii români care pleacă în Grecia. Formularul pe care trebuie să îl completeze
Sursa foto: Alexandru Munteanu/Facebook - Pixabay
de Alexandru Munteanu    |    22 Iul 2021   •   14:09

Românii care au ales Grecia ca destinaţie de vacanţă trebuie să prezinte anumite documente pentru a intra pe meleaguri elene.

Alexandru Munteanu, reporter Antena 3, vă prezintă ce trebuie să faceţi pentru a nu plăti bani atunci când completaţi formularul de identificare a pasagerului.

"Vorbim despre buletin sau paşaport, despre documentele doveditoare COVID, dacă am trecut prin boală, dacă ne-am vaccinat sau dacă avem anticorpi, dar şi un alt document PLF (Passenger Locator Form).

Acesta se poate completa gratuit pe travel.gov.gr. Însă oamenii sunt foarte inventivi şi au profitat de neatenţia doritorilor şi au creat o platformă care se numeşte Passenger Located Greece.com, aici unde se perecepe o taxă, aproximativ 50 de euro. Dacă nu vrei să dai bani, trebuie să fii foarte atent.  

Aş vrea să vă prezint exact cum se vede atunci când accesezi acest site. în prima imagine este site-ul unde putem obţine acest PLF gratuit, unde trebuie să vă faceţi un cont pentru a intra pe platforma respectivă, iar în a doua imagine vă apare direct formularul.

Partea amuzantă este că acest site unde se percepe taxă este foarte bine indexat în Google, iar dacă de exemplu veţi căuta PLF Grecia vă va apărea direct site-ul unde trebuie să plătiţi", a explicat Alexandru Munteanu, reporter Antena 3.

×
Subiecte în articol: Grecia formular turisti formular PLF
Parteneri
Horoscop 22 septembrie 2023. Scorpionii sunt orbiți de dragoste
x close