Antena 3 CNN Timp liber Turism Minune sau explicatie stiintifica in Gafsa?

Minune sau explicatie stiintifica in Gafsa?

Minune sau explicatie stiintifica in Gafsa?
05 Aug 2014   •   19:47
In apropiere de regiunea Gafsa din Tunisia, aproape de inima desertului Sahara s-a format intr-un timp extrem de scurt un lac cu o adancime mare. In opinia localnicilor este vorba de o minune divina, in timp ce autoritatile sustin ca acest femonen are o explicatie stiintifica.

Lacul ,,nascut” din iubirea divina?

Oricare ar fi raspunsul odata cu aparitia misteriosului lac din Gafsa vestea a facut inconjurul lumii si sute de turisti veniti de peste granite au ajuns in Gafsa pentru a admira si a fotografia ciudatul eveniment natural.

Autoritatile cred ca lacul s-a format in urma unui cutremur care a eliberta un ,,rezervor” de apa subterana, o alta explicatie adusa ar fi ca urmare a acumularii apei de ploaie. Insa pana in acest moment inca nu se stie cu certitudine care a fost cauza producerii acestui lac.

Se pare ca lacul are o adancime de aproximativ 18 metri si se intinde pe aproape un hectar. Apa este de culoare turcoaz si destul de limpede, iar vestitele alge verzi si-au facut aparitia, creand un cadru absolut de poveste.

Localnicii sunt de parere ca acesta s-a format datorita divinitatii care i-a binecuvantat cu apa in desert, si vin cu mic cu mare in fiecare zi pentru a scapa de arsita si a se relaxa in apa calduta.

Gafsa orasul oaza al Tunisiei

Gafsa este un oras oaza numit adesea si ,,puntea de legatura intre nord si sud”  care in ultima perioada atrage din ce in ce mai multi turisti, spre deosebire de alti ani, cand rata somajului crescuse simtitor.

In Gafsa vei fi atras de oazele si de traditiile satenilor, in timp ce vei gusta din fructele de cactus, vei aduna trandafiri din desert si te vei plimba pe stradutele cu palmieri, portocali si lamai.

 

Madalina Isar

Sejur Tunisia

Hotel Residence Boujaafar 3*- de la 369 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu demipensiune, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.kartagotours.ro , telefon +40 264 504 080

×
Parteneri
Peste 200 de turiști, prinși cu droguri pe litoral
x close