Antena 3 CNN Timp liber Turism MINUNEA din Munţii Retezat, UNICĂ în Europa. "Frumuseţea acestui loc ţi se va întipări în suflet"

MINUNEA din Munţii Retezat, UNICĂ în Europa. "Frumuseţea acestui loc ţi se va întipări în suflet"

MINUNEA din Munţii Retezat, UNICĂ în Europa. "Frumuseţea acestui loc ţi se va întipări în suflet"
de O.P.    |    29 Iul 2014   •   11:04

O ţară completă, cu toate formele de relief, aşezate cu o perfecţiune de maestru - România trebuie descoperită, dezvăluită şi admirată în toată splendoarea ei.

Arcul muntos care adăposteşte ţara noastră are o lungime de 900 de kilometri, fiind cu adevărat un spectacol al naturii.

Ne vom opri astăzi în Munţii Retezat, locul în care se oglindesc spectaculos, la înălţimi ameţitoare 85 de lacuri glaciare ce ascund în ele mii de ierni aspre şi primăveri în cel mai impresionant parc naţional montan al României.Vestigii ale perioadei de glaciaţiune cuaternară, căldările de la 2000 de metri au pierdut urma gheţarilor de odinioară în adâncimile tăurilor cu unde sclipitoare.

Cel mai mare iezer glaciar este Bucura, cu un luciu de apă de 11 ha, iar cel mai adânc lac glaciar din România este Zănoaga – 29 de metri, din acelaşi Retezat, ambele lacuri fiind unice în Europa.Traseele montane sunt spectaculoase şi extrem de apreciate de turiştii pasionaţi de alpinism: "Frumuseţea acestui loc îţi taie respiraţia, îl vei iubi şi ţi se va întipări în minte şi în suflet" - este doar una din mărturiile celor care au urcat pe culmi.


×
Parteneri
Oraşul din România cu cele mai mici facturi la energie. Secretul preţurilor mici la încălzire
x close